Til hovedinnhold

5 ting alle med kredittkort bør vite

Mange av oss har et kredittkort i lommeboka, men hva vet du egentlig om kortet ditt og hvordan du best bruker det? Her er fem ting alle med et kredittkort bør vite for å utnytte det på best mulig måte.

1. Alltid bruk kredittkortet på nett

Bruker du kredittkortet ditt når du handler på nettet? De aller fleste av oss har hørt at det er smart, men det er langt fra alle som gjør det. Ved å bruke kredittkortet til netthandelen, får du god hjelp av kortutsteder dersom noe skulle skje med kjøpet ditt.

Du får i tillegg muligheten til å se at du har blitt trukket riktig beløp før du faktisk betaler – så husk å ta en ekstra kikk over kredittkortfakturaen når den kommer. Det vil også lønne seg å bruke kortet til å betale for strømmetjenester og apper.

2. Vær obs på den rentefrie perioden

Du har helt sikkert fått med deg at du har en rentefri periode når du bruker kredittkortet ditt, men visste du at det ikke gjelder all bruk av kortet? Det er nemlig slik at den rentefrie perioden er forbeholdt varekjøp, enten på nettet eller i en fysisk butikk.

Det gjelder derfor ikke dersom du tar kontanter ut fra en minibank eller overfører penger til en annen konto. Da løper nemlig rentene fra første dag. Grunnen til dette er ganske enkel: Når du tar ut eller overfører penger, er det ikke dine egne penger, men et lite lån fra kortutstederen.

3. Ikke alle kredittkort har reiseforsikring

Veldig mange kortutstedere reklamerer med at du får med en reiseforsikring, og ofte en avbestillingsforsikring, hvis du betaler for over halvparten av transportkostnader med kredittkortet. Da er det fort gjort å tenke at dette gjelder alle kredittkort, men det gjør det ikke. Sett deg inn i hva som gjelder for ditt kort, så du ikke booker din neste ferie i god tro om at du får med reiseforsikring på kjøpet. 

4. Sett deg inn i fordelene

De aller fleste kredittkort har noen fordeler eller bonusordninger knyttet til kortet. Kanskje får du rabatter hos visse samarbeidspartnere eller du kan tjene opp bonuspoeng som kan brukes til å trekke fra på et kjøp. Sjekk hva som gjelder for ditt kort, så vet du hvor du kan spare penger og bruke kortet enda smartere. 

5. Bruk kredittkortet til store summer som reserveres

Det anbefales at du bruker kredittkortet når du eksempelvis booker hotell, leiebil eller andre kostbare ting der et depositumsbeløp ofte reserveres på kontoen. Da slipper du at flere tusen kroner blir frosset på brukskontoen din, noe som kan gjøre at du ikke får ut penger til andre ting.   

Kredittkort fra Komplett Bank

Med kredittkortet fra Komplett Bank, har du et kort som strekker seg enda lenger når du handler på nett, og du får inntil 50 dager rentefri kreditt. Du får bonus på alle varekjøp, og du kan velge å utsette betalingen av valgfrie varekjøp rentefritt i tre, seks eller ni måneder.

Du kan få opptil 100 000 kroner i kredittgrense, det er ingen årsavgift og kortet inkluderer reise- og avbestillingsforsikring.

Når du sitter med den kunnskapen alle med kredittkort bør ha, kan du søke om et Komplett Bank Mastercard