Til hovedinnhold

Når er det best å bruke kredittkort?

Et kredittkort er et betalingsmiddel med mange ulike bruksområder, men det er likevel noen som skiller seg ut. Under får du en oversikt over i hvilke situasjoner det er best å bruke et kredittkort.

Du vet kanskje at du med et kredittkort kan kjøpe noe nå og betale for det senere, men det er flere smarte måter å bruke kredittkortet på. Best bruk av kredittkortet innebærer for eksempel handel på internett, bestilling av reiser og bruk av kortet når du er på ferie. Og da kan særlig Komplett Bank Mastercard være fordelaktig å ha.

Attraktiv bonusordning

Et kredittkort fra Komplett Bank er på mange måter best for deg som liker å handle i fred og ro på nettet, der du kan bruke god tid på å finne ut hvilke kjøp som er best. Komplett Bank Mastercard har en attraktiv bonusordning som gir deg muligheten til å tjene opp bonuspoeng på alle varekjøp, med ekstra god opptjening hos Komplett.no og Blush.no. Disse nettbutikkene er en del av Nordens største netthandelsaktør, Komplett Group.

I dag er Komplett.no så mye mer enn bare elektronikk og data, og tilbyr blant annet interiørartikler, møbler og tekstiler til hele hjemmet og fritidsprodukter, både til deg som ønsker å trene hjemme og deg som er friluftsmenneske. Hos Blush.no finner du alt fra sminke og hårprodukter, til helsekost, treningsprodukter for alle og tilbehør som løfter antrekket.  

Best bruk av kredittkort på nett

Men vet du egentlig hvorfor netthandel utgjør et av de beste bruksområdene for kredittkort? Ved å bruke kredittkortet når du handler på nettet reduserer du sjansene for mulige alvorlige konsekvenser om det skulle skje noe med kjøpet ditt. Det er enkelt og greit en tryggere måte å betale på.

Det er faktisk slik at dersom nettbutikken du har handlet fra går konkurs, du mottar varen med feil, eller du ikke får varen i det hele tatt – så kan kortutsteder erstatte det økonomiske tapet ditt. Dette forutsetter at du først har forsøkt å klage til selger, uten å komme noen vei.

Kredittkort er best på reise

På samme måte er det også best å bruke kredittkort når det er snakk om ferie – ikke bare til å bestille selve reisen, men også under ferien. Ved å bruke kredittkortet ditt aktivt på reise, beskytter du deg både mot svindel og misbruk. Dette er fordi kortet ikke er knyttet direkte til din egen bankkonto. Skulle du ha uflaks, slipper du derfor å bli personlig rammet. Komplett Bank Mastercard tilbyr i tillegg gebyrfrie uttak i utlandet.

Et godt tips er å ha med deg to kort på reise, slik at du alltid har midler tilgjengelig dersom noe skulle skje med det ene kortet. Husk bare å oppbevare de på to forskjellige steder så du ikke mister begge samtidig.

En ekstra sikkerhet

Best bruk av kredittkortet gjør det til en gunstig betalingsmåte, særlig dersom du betaler ved forfall. Det som kanskje er den største fordelen med et kredittkort er at du kan se alle transaksjoner før du faktisk betaler regningen. Da kan du oppdage om det har vært uvanlig aktivitet på kortet og melde fra til kortselskapet. Og mens du venter på å eventuelt få dekket tapet ditt, vil du fremdeles ha penger på brukskontoen din. Det blir rett og slett enklere å rydde opp hvis du skulle være uheldig, uten at dine egne midler blir rammet.

Når du nå vet når det er best å bruke et kredittkort, har du et du faktisk bruker? Søk kredittkort fra Komplett Bank i dag og får svar innen kort tid.