Til hovedinnhold

Derfor bør du bestille reise med kredittkort

Du hører sikkert ofte at det lønner seg å bestille ferieturen med et kredittkort, men du vet kanskje ikke alle fordelene ved å gjøre det? Det kan du lese mer om her.

Så fort du begynner å planlegge ferie kommer også forventningene, og særlig om du skal et sted du aldri har vært før. Tanken på å oppleve noe nytt, gir en glede og iver – ikke bare på grå regnværsdager, men også de solfylte dagene du sitter fast inne på jobb.

Når du skal bestille ferieturen, er det flere ting du må tenke over. I tillegg til flybilletter, må du finne ut hvor du skal overnatte, samt reservere leiebil og eventuelle utflukter. Her kommer det fordeler med å bestille reisen med kredittkort. 

Smart måte å bestille reiser

Ofte er det slik at reisebyråer, flyselskap, hotell og leiebilfirmaer krever et kredittkortnummer som de kan reservere et beløp på når du betaler for ferien din. Dette gjøres for å ha en garanti for avtalen.

Dersom du bruker ditt eget kort til dette, altså kortet som er knyttet brukskontoen din, risikerer du at du plutselig har et mindre beløp disponibelt enn antatt. Dette beløpet som blir reservert, blir nemlig satt på vent helt til du gjør opp for deg. Ulempen med dette er at du kan oppleve at kortet ditt blir avvist mens du kjøper inn noe du har behov for til turen, eller under reisen – selv om du egentlig har pengene.

Tryggere reise med kredittkort

Det er ikke så altfor ofte at vi hører om kortsvindel i Norge, men i utlandet kan du aldri føle deg for sikker. I motsetning til norske minibanker, er det ikke sikkert det er installert anti-skimmingsutstyr i utenlandske minibanker. Det betyr at folk med uærlige hensikter kan ha installert kamera og kortkopieringsutstyr på minibanken, noe som gjør at du kan bli tappet for tusenlapper på kun få minutter.

Ved å benytte deg av kredittkort er det større sjanse for å få pengene tilbake fra kredittkortselskapet enn din egen bank og brukskonto. Det er selvfølgelig ikke slik at alle som reiser til utlandet blir svindlet, men det kan lønne seg å ta noen forholdsregler: Ikke legg fra deg kortet ditt noe sted, og sørg alltid for å få det tilbake etter at du har betalt.

Komplett Bank Mastercard på reisen 

Komplett Bank Mastercard tilbyr en unik pakke med inkluderte forsikringer som gjør det særlig trygt og fordelaktig å gjøre alle dine kjøp med dette kortet. Du får reise- og avbestillingsforsikring som dekker deg og familien din på reiser i opptil 90 dager – dersom du reiser med venner er inntil tre medreisende dekket.

Hos Komplett Bank kan du få opptil 100 000 kroner i kredittgrense og inntil 50 dager rentefri kreditt. Kortet er 100 prosent gebyrfritt og det er heller ingen årsavgift på det. I tillegg kan du velge din egen PIN-kode.