Til hovedinnhold

Hva er et kredittkort?

Det er ulike definisjoner på betalingskortene du enten har i lommeboken eller i kortholderen, men felles for alle disse er at du kan kjøpe varer eller tjenester, samtidig som du slipper å håndtere så mye kontanter.

Hva betyr «kredittkort»?

Et kredittkort gir deg som forbruker muligheten til å kjøpe varer og ta ut kontanter i minibank, på kreditt. Du kjøper nå og betaler senere, og det du handler eller tar ut på kreditt kan ses på som et lån du før eller siden må tilbakebetale.

Visste du at ordet «kreditt» kommer fra det latinske ordet «credere», som ganske enkelt betyr «å tro»? Med andre ord kan man kalle det en tillit fra kortutsteder til deg som ønsker å utsette betalingsplikten.

Komplett Bank Mastercard er et kredittkort med en kredittgrense på 100 000 kroner.

Hva er forskjellen på et vanlig bankkort og kredittkort?

Den største forskjellen ligger i hva som skjer når du benytter deg av kredittkortet på varekjøp.

Ditt vanlige brukskort, også kalt debetkort, er knyttet opp til brukskontoen din. Når du kjøper varer med dette kortet, blir pengene umiddelbart trukket rett fra kontoen. Det er heller ikke noen særlige fordeler som medfølger kortet og det inkluderer ofte en årsavgift.

Med et kredittkort betaler du for kjøpet på etterskudd. Har du et kredittkort fra Komplett Bank betaler du hverken årsavgift og eller gebyrer for selve bruken, og du kan velge å utsette betalingen rentefritt. Dette gir deg mer økonomisk frihet. 

Hva trenger du et kredittkort til?

Kredittkortet fra Komplett Bank kan brukes til alle typer varekjøp og tjenester. Men visste du at det faktisk lønner seg å bruke kredittkort fremfor et vanlig debetkort når du blant annet er på ferie eller skal handle noe på nett?

Da sikrer du at brukskontoen din blir ivaretatt dersom noe skulle skje. Har du betalt for en vare du ikke mottar fordi nettbutikken for eksempel har gått konkurs, er det kortutsteder som står ansvarlig og som bistår deg med å få refundert pengene.

På samme måte er det også tryggere å benytte kredittkortet på ferie. Da kan du kontrollere at beløpene du har blitt trukket for er riktige, før du betaler. Skulle du miste kortet ditt, er du også sikker på at ingen får tilgang til brukskontoen din – noe som reduserer risikoen for å bli personlig rammet.  

Unikt kredittkort fra Komplett Bank

Som du nå skjønner, lønner det seg å ha – og å bruke – et kredittkort. Velger du et Komplett Bank Mastercard får du et unikt kredittkort med gunstige fordeler, blant annet valgfri betalingsutsettelse på varekjøp i opptil ni måneder, samt opptjente bonuspoeng for rabatterte handler hos Komplett.no.

Et kredittkort bærer med seg mange gode fordeler, og det er flere grunner til å søke om et Komplett Bank Mastercard. Søk i dag og få svar umiddelbart.