Til hovedinnhold

Hva kan jeg spare med et gebyrfritt kredittkort?

Et kredittkort er ikke bare et kredittkort. Det finnes mange ulike kort som tilbyr ulike vilkår og betingelser. Sørg for ikke å kaste bort penger unødvendig på høye gebyrer og avgifter – skaff deg heller et gebyrfritt kredittkort.

Forbruksmønsteret ditt kan påvirke hvilket kredittkort som passer for deg og ditt bruk. Men alle kan ha noe å spare på å benytte et gebyrfritt kredittkort.

Gebyrfritt kredittkort - en fordel for alle

Er du en av dem som betaler ned alt du skylder på kredittkortet hver eneste måned? I så fall sparer du allerede mye penger på ikke å betale renter på utestående beløp. Bruker du i tillegg et gebyrfritt kredittkort, kan du benytte deg av kortet nærmest gratis.

Andre foretrekker en mer fleksibel nedbetaling av det de skylder på kortet. Kanskje betaler du kun minstebeløpet, eller så mye som du klarer hver måned? Uansett vil du fortsatt kunne spare mye med å bruke et gebyrfritt kredittkort.

Hvilke gebyrer er vanlige?

Forskjellige kort har forskjellige betingelser, men enkelte gebyrer finner du igjen på mange kredittkort. De mest vanlige er:

  • Årsavgift
  • Etableringsavgift
  • Gebyr på papirfaktura
  • Gebyr på null-bruk
  • Gebyr på kontantuttak
  • Gebyr på overføring av kontanter
  • Gebyr på varekjøp

Slik unngår du årsavgift

Mange kort har en årsavgift på opp mot 700 - 800 kroner, noen krever også en engangsavgift når du først begynner å bruke kortet, som kalles etableringsavgift.

Med tanke på at det finnes mange kredittkort som ikke krever noen årsavgift i det hele tatt, kan dette være sure penger å betale. Mest sannsynlig kan de komme godt med til andre ting. Hvis du vil unngå denne avgiften, velger du bare et kort uten.

De fleste kortutstedere tar en ekstra avgift for å sende fakturaen til deg i papirkopi, men denne kan du enkelt slippe unna ved å be om å få fakturaen elektronisk.

Et litt mindre brukt gebyr, som like fullt benyttes på enkelte kredittkort, er gebyr for null-bruk. Da får du rett og slett et ekstra gebyr å betale dersom du ikke har brukt kortet i løpet av en viss periode, for eksempel tolv måneder.

Velg et gebyrfritt kredittkort

Mange kredittkort kommer med gebyrer på kontantuttak, varekjøp, betaling av regninger og/eller overføring av kontanter. Den beste måten å unngå disse gebyrene på, er å velge et gebyrfritt kredittkort.

Med Komplett Bank Mastercard betaler du ingen årsavgift, og kortet er hundre prosent gebyrfritt.

Ikke bare slipper du unna gebyrer på varekjøp, men du vil også automatisk opparbeide deg bonuspoeng når du handler varer med kortet. Den oppsparte bonusen kan du ta ut når det passer best for deg.

Slik tjener du opp bonusen din:

  • Fire prosent bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no
  • To prosent bonus på varekjøp hos nettbutikker som er registrert      som e-handelsvirksomheter av Mastercard
  • Én prosent bonus på øvrige varekjøp

Det er med andre ord mange fordeler ved å søke om et gebyrfritt kredittkort fra Komplett Bank.