Til hovedinnhold

Hvilket kredittkort bør du velge som student?

Det er vel kjent at økonomien kan bli stram i studietiden, og grensen for hva du kan tjene før det går utover stipendet er lav. I juni og juli får du hverken lån eller stipend, men mange velger å bruke ferien på å tilegne seg relevant arbeidserfaring og tjene gode penger, så da kan kredittkort være bra for deg som er student.

Å ha et bra kredittkort som student, kan være gull verdt. Men hvilket kredittkort bør du velge? Med lav inntekt, finnes det alltid en risiko for at det kan bli vanskelig å betale tilbake lånte penger, og hva med de månedene du kanskje har mindre inntekt? Når du skal velge kredittkort, er det derfor viktig at du setter deg inn i hva de ulike bankene og selskapene kan tilby, og velge det som passer best for deg og din livssituasjon.

Hvilket kredittkort passer best til en student?

Når du skal undersøke hvilket kredittkort som passer deg som student, bør du først og fremst finne en bank som tilbyr rentefri betalingsutsettelse. Grunnen til dette er at hvis du i en kortere periode står uten inntekt, eller har store utgifter, kan du vente med innbetalingen på kredittkortet uten at det får store konsekvenser.

Det er ingen hemmelighet at aktørene som tilbyr kredittkort tjener penger på høye renter når du i en periode ikke har mulighet til å betale ned hele saldoen på kredittkortet. Dermed blir kredittkort raskt til mer en byrde enn til hjelp for deg som student. Du bør også undersøke hva slags rente de ulike bankene tilbyr på sine kredittkort hvis du i noen måneder av året skulle trenge delbetaling av saldoen. Naturligvis bør du se etter noen som tilbyr en rente som er så lav som mulig.

Komplett Bank har et svært fleksibelt kredittkort som passer godt for en student. Du kan nemlig få 3, 6 eller 9 måneders rentefri betalingsutsettelse, noe som kan komme godt med ved større innkjøp. I tillegg vil du med dette kredittkortet få bonus på alle dine varekjøp, noe som gir deg muligheten til å spare penger mens du handler.

Velg et kredittkort med reiseforsikring når du er student

Et annet aspekt du bør ta høyde for når du skal velge kredittkort som student, er om kredittkortet inkluderer noen form for forsikring. Det aller viktigste er kanskje en reiseforsikring, men en forsikring mot ID-tyveri og en kjøpsforsikring som dekker skadde eller manglende varer, vil også gjøre hverdagen din langt tryggere. Kredittkortet til Komplett Bank inkluderer alle disse tre forsikringene. Med kredittkort fra Komplett er du dermed rustet for det meste, dersom du skulle komme over en uforutsett kostnad.

Når man teller kroner og øre, bør man også være klar over at en rekke kredittkort har dyre gebyrer og avgifter. Enkelte kredittkort tar til og med høye gebyrer for betaling av regninger eller uttak i minibank. Kredittkortet til Komplett Bank er derimot 100% gebyrfritt, slik at du slipper ubehagelige overraskelser.

Velg et kredittkort som gir deg trygghet som student. La kredittkortet være en ekstra sikkerhet du kan bruke når du trenger det, og som kan gi deg muligheter du ellers ikke ville hatt. Ved å søke kredittkort hos Komplett Bank kan du spare bonus på alle varekjøp og 50 dagers fast rentefri betalingsutsettelse på alle dine kjøp. Du kan enkelt søke om kredittkortet her.