Til hovedinnhold

Hvordan få kredittkort?

Livet består av både utfordringer og drømmer, og noen ganger skulle vi gjerne hatt litt ekstra penger å rutte med. Enten du lengter til kritthvite strender eller hverdagen har gitt deg noen utfordringer i form av ekstra utgifter, kan et kredittkort være en god hjelper. Men hvordan kan du få kredittkort? Her får du svar på det du måtte lure på.

For noen er hverdagen fylt med økonomiske bekymringer, og noen ganger strekker ikke privatøkonomien til – i hvert fall om det oppstår uventede utgifter. Selv med en gjennomsnittlig og stabil økonomi, kan kredittkort være en god buffer. For andre er kredittkort en hjelper som gir rom for utskeielser, enten det er å unne seg en liten ferie eller kjøpe noe man virkelig trenger.  

Hvilke kriterier må oppfylles for å få kredittkort? 

Hvis du sammenligner ulike kreditorer vil du oppdage at noen av kriteriene er ulike. Det er slik at de fleste har noen minimumskrav du må oppfylle for å kunne søke om et kredittkort. Som oftes er det en satt aldersgrense, at du har en inntekt og kontroll over økonomien, samt at du ikke har betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Hos Komplett Bank er det også slik at du ikke kan ha noen registrerte betalingsanmerkninger og inkassosaker, i tillegg til at du må ha ha fylt 20 år og ha en fast inntekt for å søke om et Mastercard. Det blir utført en individuell kredittvurdering av deg for å se hvilken kredittgrense du får. Med Komplett Bank Mastercard kan du få opptil 100 000 kroner i kreditt.

Hvordan fyller jeg ut søknaden for å få kredittkort?

Å søke om et kredittkort er en smidig prosess hos Komplett Bank. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjema med personlig informasjon, bekrefte at opplysningene er riktige og trykke ‘send søknad’. Den automatiske prosessen er effektiv og du vil raskt få svar på søknaden.

Hvor mye koster det å ha kredittkort?

Hos Komplett Bank er det gratis å både eie og bruke kredittkortet. Du har ingen årsavgift på kortet – verken første eller påfølgende år, og kontantuttak er gebyrfrie. I tillegg til dette kan du få inntil 50 dager rentefri kreditt.

Det vil si at dersom du betaler hele beløpet ved forfall, vil du ikke betale renter i det hele tatt. Men du står også fritt til å utsette betalingen. Det kan du gjøre i tre, seks eller ni måneder. Velger du denne løsningen vil renter påløpe fra kjøpsdato for hele beløpet frem til forfall. Merk at dette kun gjelder ved varekjøp og ikke ved uttak av penger i minibanker. Da påløper nemlig renter fra uttaksdatoen.

Hvilken risiko tar jeg ved å få et kredittkort? 

Det er forståelig at noen er skeptiske til å skaffe seg et kredittkort, men faktumet er at det kan være smart. Du kan også få mange fordeler ved å benytte deg av kredittkortet. Er du oppmerksom og har kontroll, er det liten risiko å eie et kredittkort.

Med et Komplett Bank Mastercard får du reise- og avbestillingsforsikring og to andre forsikringer inkludert. Bruker du kredittkortet når du handler kan du også automatisk få bonuspoeng for varekjøpene dine. Disse kan du når som helst ta ut, eller du kan trekke dem fra når du handler på Komplett.no.

Les mer om Komplett Bank Mastercard.