Til hovedinnhold

Kredittkort for din bedrift

Gründerdrømmen lever i mange nordmenn, og årlig er det flere hundre som prøver seg som foretakseier. Velger du enkeltmannsforetak som selskapsform, vil det lønne seg å bruke kredittkort for å ha kontroll og selskapets økonomi.  

Som nystartet selskap vil du sikkert ha nok å gjøre, og kredittkort for ditt selskap bør ikke være et problem – men en god løsning. Hvordan skal du velge riktig kredittkort, og hvilket er best for ditt foretak? I prinsippet er det de samme kriteriene som gjelder om du skal finne et til deg selv som privatperson.

Men før du skaffer et kredittkort for din bedrift bør du tenke over noen ting: Hva skal kortet brukes til? Er det kun du eller er det flere som har tilgang til kortet? Hvilke tilleggstjenester er viktige og lønnsomme for bedriften din?

Bruk kredittkort til foretakets innkjøp 

Som gründer vil det være gunstig med et kredittkort til din bedrift slik at det er enkelt å se alle utlegg og innkjøp. Velger du et gebyrfritt kredittkort som Komplett Bank Mastercard vil ikke den nystartede bedriften din få ekstra utgifter i form av gebyrer. Men vær oppmerksom på at Komplett Bank kun tilbyr kort til privatpersoner og ikke direkte koblet til foretak.

Med et nylig startet foretak vil du fort oppdage at du må foreta noen innkjøp til bedriften. Det kan være nytt teknologisk utstyr, som for eksempel en ny PC så du kan ha kontroll over regnskapet, en printer så du kan skrive ut viktige papirer og holde orden på dem, eller annet essensielt utstyr.

Selv om det blir mange innkjøp og store utgifter, kan det være mye penger å spare ved å velge riktig kredittkort for dine innkjøp. Med Komplett Bank Mastercard får du bonus på alle varekjøp hos hele Norges nettbutikk, Komplett.no. Her kan du finne det aller meste av det utstyret du trenger til bedriften din – og enda mer til.

Flere fordeler med kredittkort til din bedrift

Driver du et firma som involverer mye reising, bør du ikke bare se etter et kredittkort til din bedrift som kan dekke reiseutgifter, men som også har en reiseforsikring inkludert. Det får du nemlig med Komplett Bank Mastercard. Reise- og avbestillingsforsikringen gjelder for deg og din familie, eller inntil tre medreisende, på reiser i opptil 90 dager. Da kan du dra på forretningsreiser uten å måtte tenke på forsikringer i tillegg.

Ut fra hvordan enkeltmannsforetak fungerer, vil det være nok en fordel med å bruke kredittkort i bedriften din: Siden du ikke tar ut lønn i en slik bedrift, men likevel skatter av alle penger som kommer inn i bedriften, vil det være enklere å betale etterskuddsvis.

I prinsippet vil det si at du handler måned for måned med kredittkortet, og betaler fakturaen som kommer en gang i måneden. Dette koster ingenting ekstra, for du har inntil hele 50 dager rentefri kreditt. 

Et Mastercard som gir deg økonomisk fleksibilitet

Med et Komplett Bank Mastercard kan du få en kredittgrense på opptil 100 000 kroner, og som nevnt er kortet 100 prosent gebyrfritt. Du får tre faste inkluderte forsikringer; reise- og avbestillingsforsikring, ID-tyveriforsikring og kjøpsforsikring. I tillegg kan du få valgfri betalingsutsettelse av enkeltkjøp i opptil ni måneder – og en fleksibilitet du trolig vil sette pris på i en nystartet bedrift.

Dersom dette er riktig kredittkort for deg og din bedrift er det enkelt å søke om et Komplett Bank Mastercard