Til hovedinnhold

Kredittkort med ekstra oversiktlig nettbank

Med ditt Komplett Bank Mastercard har du tilgang til en fin og oversiktlig Min Side. Her kan du lese om det du kan gjøre i nettbanken.

Du vet kanskje at ditt Komplett Bank Mastercard er skreddersydd for netthandel, men hvor god oversikt har du over bonuspoengene og saldoen din? Det er en av flere grunner til at du med kredittkort bør benytte deg av nettbanken.

Få oversikt over kredittkortet i nettbanken

Du finner innlogging til nettbanken øverst til høyre på siden: Velg «Kredittkort» og logg deretter inn med BankID. Min Side er oversiktlig og enkel å bruke, der du kan sitte i ro og mak og sjekke det du vil, når du vil:

  • Du kan overføre penger til en annen konto eller betale en regning med kredittkortet. Det tar normalt to virkedager før pengene er tilgjengelig på mottakers konto. Du betaler ingen gebyr for overføringen, men merk at rentene begynner å løpe fra transaksjonsdatoen.
  • Du kan sjekke alle kjøp og transaksjoner, og hele tiden ha oversikt over hva du har brukt kortet til. Dersom du nylig har utført et kjøp, kan transaksjonen ligge som en midlertidig reservasjon. Den må da registreres hos Komplett Bank før den kan vises med full informasjon på Min Side.
  • Du kan til enhver tid se hvor mange bonuspoeng du har opptjent, og dermed hvor mye du kan spare på ditt neste kjøp. Bonuspoengene finner du også på fakturaen du mottar på e-post.
  • Du kan sjekke saldoen og få oversikten over hvor mye du har brukt og har disponibelt på kontoen.

Kredittgrense og saldo

Komplett Bank Mastercard har en kredittgrense på opptil 100 000 kroner, men husk at det ikke er det som er saldoen din. Hvilken kredittgrense du får blir satt etter en individuell kredittvurdering av din personlige økonomi på tidspunktet du søker. Kredittgrensen din er innvilget maksgrense på det du kan «låne» med kredittkortet ditt.

Saldo er det du har tilgjengelig på kontoen din, så alle beløp du allerede har brukt er ikke medregnet i saldoen. Husk at nylige kjøp kanskje ikke er bokført, slik at det disponible beløpet kan være lavere enn det du er klar over. Synes du grensen på kredittkortet ditt er for lavt, kan du søke om å øke denne i nettbanken.

Hva er de ekstra kostnadene?

Dersom du sjekker faktura og transaksjoner i nettbanken ser du kanskje noen ekstra kostnader du ikke visste om. Dette kan for eksempel være hvis du tar ut penger med kredittkortet i minibanken i utlandet. Da kan du belastes både et lite gebyr og et valutapåslag. Et generelt råd er derfor å begrense uttak i minibank, og kun bruke kredittkortet til varekjøp – også her hjemme i Norge. Det er nemlig kun ved varekjøp du tjener bonuspoeng.

Dette gjør du dersom du mister kortet ditt

Skulle noe skje med kortet ditt, og du mister det, er det viktig at du sperrer det umiddelbart. Dette får du ikke gjort i nettbanken, men du må ringe den døgnåpne sperretjenesten. Et tips er, særlig om du skal reise til utlandet, å lagre nummeret på mobilen din. Da vet du at du når som helst kan sperre kortet og hindre at det blir misbrukt.

Har du spørsmål om ditt kredittkort fra Komplett Bank, kan det hende du finner svarene i nettbanken. Står det ikke der, kan du ta kontakt med kundeservice.