Til hovedinnhold

Kredittkortets fordeler: Derfor bør du bruke det

Lurer du på hva som egentlig er fordelene ved å bruke et kredittkort? Her får du en liten guide som forklarer akkurat det

Vurderer du å søke om et kredittkort, eller har du kanskje allerede et liggende, men som du ikke bruker så ofte? Høye renter og et dårlig rykte bidrar til at noen er skeptiske til å handle på kreditt, men faktum er at det med fornuftig bruk bare er fordeler med kredittkort.

Du er ekstra beskyttet hvis noe skjer med netthandelen din

Du har vel hørt at Forbrukerrådet anbefaler at du bruker kredittkortet til alle kjøp over nettet? Finansavtaleloven gir deg nemlig ekstra beskyttelse, fordi den sier at kredittyter har samme ansvar som selger. Det betyr at du er trygg dersom det oppstår problemer med kjøpet ditt.

Dette kan være:

 • hvis du blir svindlet
 • hvis det du har betalt for har feil eller mangler
 • hvis den aktuelle nettbutikken eller nettstedet du har handlet hos går konkurs
 • hvis du nektes å benytte deg av angreretten

En annen fordel med å bruke kredittkortet er at du kan sjekke at du har blitt trukket riktig beløp på fakturaen før du betaler. Bruker du ditt vanlige brukskort trekkes beløpet fra kontoen umiddelbart, og er du skikkelig uheldig ser du aldri pengene igjen. 

Du får større økonomisk frihet

Det er mange som sier seg enige i at en av de største fordelene med et kredittkort er at du har en buffer tilgjengelig til uforutsette utgifter. Dersom kjøleskapet plutselig ryker eller du kommer over et skikkelig godt tilbud på ferien du har planlagt, er det kjedelig dersom det er akkurat litt for lenge å vente til neste lønning. Når du heller ikke har lyst til å ta av sparekontoen, er det både smart og praktisk å bruke kredittkortet.

Når du bruker ditt Komplett Bank MasterCard til varekjøp, får du 50 rentefrie dager. I praksis betyr dette at du låner pengene gratis i 50 dager, og du slipper renter dersom du betaler tilbake det du har brukt innen perioden er utløpt.

Skulle du ha behov for å utsette betalingen litt lenger, kan du det. Mot et lite utsettelsesgebyr kan du utsette betalingen rentefritt i ytterligere 3, 6 eller 9 måneder. Men husk at jo lenger tid du bruker på nedbetalingen, desto mer må du betale i renter. 

Mange fordeler i kredittkortet fra Komplett Bank

I tillegg til ekstra sikkerhet ved netthandel og større økonomisk frihet, er det en rekke andre fordeler med kredittkortet fra Komplett Bank. Du tjener for eksempel bonuspoeng på alle varekjøp:

 • 4 prosent bonus på alle kjøp hos Komplett.no
 • 2 prosent bonus på alle kjøp av varer på Internett*
 • 1 prosent bonus på alle øvrige varekjøp

*forutsetter at brukerstedet er registrert som e-handelsvirksomheter av Mastercard.

I tillegg inkluderer kredittkortet disse fordelene:

 • Flere nyttige forsikringer
 • Ingen årsavgift
 • Gebyrfrie kontantuttak
 • Valgfri PIN-kode

Ønsker du også å høste av fordelene til kredittkortet fra Komplett Bank, kan du søke ved å fylle ut søknadsskjemaet på denne siden