Til hovedinnhold

Reiseforsikring inkludert i kredittkort


Å pakke til ferie kan være litt av en utfordring. Det viktigste er så klart pass, dokumenter og reservasjonsnummer, men minst like viktig er det med reiseforsikring. Med kredittkort fra Komplett Bank får du reiseforsikring inkludert når du betaler med kortet.

Du har sikkert kommet over artikler om folk som har vært uheldige i utlandet, og fått store kostnader og sykehusregninger fordi de ikke hadde reiseforsikringen i orden. Har du da tenkt «det skjer ikke meg» fordi du regner med at helsetjenester er like bra som hjemme i Norge? Vel, slik er det ikke. I Norge har vi en av verdens beste helsetjenester døgnet rundt, uten at det koster deg noe mer enn det du har betalt i form av skatt. I utlandet er det ikke nødvendigvis slik.

Det kommer kanskje ikke til å skje noe galt når du reiser, men det lønner seg å være føre var. Det er heldigvis ingen grunn til panikk, for det kan være såpass enkelt at du faktisk har reiseforsikring inkludert i kredittkortet ditt.

Reiseforsikring med kredittkort fra Komplett Bank

Når du bruker ditt Komplett Bank Mastercard til å betale for minimum halvparten av reisekostnadene, det vil si transport og/eller overnatting, følger reiseforsikringen automatisk med på kjøpet. Du får også avbestillingsforsikring, noe som betyr at du kan få pengene dine tilbake dersom noe hindrer deg fra å reise.

Reise- og avbestillingsforsikringen hos Komplett Bank gjelder for deg og din familie, så lenge barna er under 21 år og har samme folkeregistrerte adresse som deg som er kortholder. Velger du heller å reise med venner er inntil tre medreisende dekket av reiseforsikringen på kredittkortet ditt. Forsikringen varer på reiser i opptil 90 dager, og gir deg derfor én bekymring mindre – uansett om du skal på en weekendtur eller en lengre opplevelsesferie.

Smart med kredittkort på reise

Det er imidlertid ikke bare reiseforsikringen som gjør at det er gunstig å ha et kredittkort i lommeboka. Ifølge Finansnæringens fellesorganisasjon er det omtrent 20 000 nordmenn som årlig får betalingskortene sine misbrukt i utlandet. For å unngå at svindlere kommer seg inn på kontoen din, og misbruker den, er det derfor anbefalt å bruke kredittkort.

Det er i tillegg sikrere å bruke et kredittkort, enn å gå rundt med mye kontanter på seg. For å være på den sikre siden bør du alltid ha med deg to betalingskort på ferie – så du har tilgang til penger dersom du mister det ene. Bare sørg for at du ikke oppbevarer begge kortene på samme sted. 

Mastercard med flere fordeler

Et kredittkort fra Komplett Bank har også enda flere fordeler enn at du enkelt får reise- og avbestillingsforsikring. Du kan blant annet få en kredittgrense opptil 100 000 kroner, inntil 50 dager rentefri kreditt, selvvalgt PIN-kode og det er heller ingen årsavgift.

I tillegg til forsikringen som er gunstig for deg på reisen, inkluderer kredittkortet både en ID-tyveriforsikring, samt en kjøpsforsikring. Det skal nemlig være både trygt og fordelaktig å gjøre alle kjøp med dette kredittkortet.

Vær trygg på din neste ferie ved å ha både reiseforsikring og kredittkort klart før du reiser. God tur!