Til hovedinnhold

Slik kan kredittkortet gi deg økonomisk oversikt

Er du blant dem som ofte bruker kredittkortet, bør du ha god kontroll over utgiftene dine. Men kredittkortet kan også brukes til få en bedre oversikt over økonomien din.

Kredittkort er først og fremst et smart og praktisk betalingsmiddel, særlig når det gjelder transaksjoner over nettet. Forbrukerrådet anbefaler nemlig at du utelukkende bruker kredittkortet når du handler på nett, fordi du da er ekstra trygg dersom noe skulle skje med kjøpet.

Men kredittkortet trenger ikke begrenses til netthandel, for det kan også være et fornuftig valg til daglige innkjøp. Og jo mer du bruker det, desto mer kan du høste av fordeler og bonusordninger som følger med. Blant annet kan det hjelpe deg å få en bedre oversikt over hva du faktisk bruker penger på.

God oversikt gir deg kontroll

Når du bruker kredittkortet ditt til større innkjøp, får du samlet opp alt forbruket på én regning og sett hva pengene dine går til – før du betaler. Du kan bruke denne oversikten til å få en bedre kontroll over forbruket ditt.

I praksis blir det akkurat det samme som å handle med ditt vanlige bankkort. Men det er viktig å huske på at du ennå ikke har betalt for varekjøpene, og at du skal betale tilbake alt sammen på et senere tidspunkt. Med kredittkortet fra Komplett Bank får du en rentefri periode på 50 dager, hvilket betyr at hvis du betaler tilbake alt innen denne tiden så vil det ikke koste noe ekstra.

Selv om bruk av kredittkort vil gi deg en god oversikt over utgifter, så kan det lønne seg å begrense bruken til du vet at du har penger til å betale for den utestående kreditten ved første terminforfall. Da slipper du at rentene løper. Samtidig har du friheten til å fordele nedbetalingen over tid, dersom du heller ønsker det. Forsøk da å beholde god kontroll over tilbakebetalingen.

Kredittkortet gir deg en ekstra trygghet

En av de største fordelene med et kredittkort er at det fungerer som en buffer til uforutsette utgifter. Du kan slå til på unike kampanjetilbud når du kommer over det, eller du kan skaffe deg et nytt kjøleskap umiddelbart dersom det gamle ryker. Dessuten er det det tryggeste valget både når du handler på nett og i utlandet.

Med kredittkortet fra Komplett Bank tjener du i tillegg bonuspoeng på alle varekjøp, med ekstra opptjening dersom du handler på internett – og da særlig på Komplett.no og Blush.no. Disse poengene kan du ta ut når du vil og dermed spare penger på ditt neste kjøp.

Du kan til enhver tid følge med på saldoen på kredittkortet ditt på samme måte som med et vanlig bankkort – ved å logge deg inn på Min Side. Her finner du også en oversikt over de opptjente bonuspoengene dine.

Er du en god tilbakebetaler?

Ikke alle følger rådene for fornuftig bruk av kredittkort, og setter seg selv i en vanskelig økonomisk situasjon. Det gjelder de som ser på den disponible kreditten som en løsning til raske penger, og glemmer at pengene kun er til låns.

Har du derimot kontroll på økonomien din, er det kun fordeler ved å ha og bruke et kredittkort – og du kan ha god samvittighet for å bruke det. Husk at dersom du er en god tilbakebetaler, kan du høste enda mer av kredittkortets fordeler.

Dersom du kan tenke deg et kredittkort som gir deg ekstra gode fordeler på alle dine kjøp, kan du søke om Komplett Bank Mastercard her.