Til hovedinnhold

Utfør din egen test av kredittkort

Det kan være vanskelig å få oversikt over alle mulige kredittkort og aktører som tilbyr de ulike kortene. Lurer du på hva du bør se etter i en test av kredittkort, får du råd her.

Dersom du ønsker å sammenligne ulike kredittkort, gjør du kanskje et raskt søk på nettet for å se om det er utført en test av kredittkortene. Men vet du at testene i noen tilfeller er kjøpt og betalt av aktørene? Det kan derfor være fornuftig å være litt kritisk til disse sidene, men du kan likevel bruke de til å sjekke opplysninger om kortene. En rask kikk på en eller flere tester kan gi deg en pekepinn på hvilket kort som passer for deg.

Her er noen spørsmål du kan se om du får svar på i din egen kredittkorttest:

Hvor høy er kreditten? 

Mens noen banker gir deg en kredittgrense på 50 000 kroner, vil du raskt oppdage i en kredittkorttest at mange aktører kan tilby ganske mye mer. Hvor høy kredittgrense du ønsker å søke om, avhenger av hva du har planer om å bruke kortet ditt til. Er det til uforutsette utgifter eller skal du bruke det på drømmeferien?

Velger du et med en kredittgrense på for eksempel 100 000 kroner, kan du være sikker på at du har finansiering til det meste når du trenger det. Vær likevel oppmerksom på at kredittgrensen blir vurdert individuelt basert på en ekstern kredittsjekk.

Nevner testen bonusordninger i kredittkortet?

En rekke kredittkort gir deg fordeler i form av bonusordninger og rabatter, og ofte er det slik at du kan opptjene bonuspoeng når du handler med kortet. Noen kredittkort har begrensninger på hvilke brukersteder dette gjelder, så se om testen viser hvor du kan benytte deg av denne ordningen.

De oppsparte bonuspoengene kan du gjerne ta ut når du selv ønsker, så dersom du sparer opp en del kan du bruke disse poengene til å betale for en vare – og i praksis få varen delvis eller tilnærmet gratis.

Hvor lang er den rentefrie perioden?

En av fordelene med kredittkort er at du har muligheten til å utsette betalingen i flere dager uten ekstra kostnader. I en kredittkorttest kan du enkelt se en oversikt over hvor mange dager de ulike aktørene tilbyr. Hos noen banker får du inntil 45 dager rentefrie kjøp, mens andre gir deg hele 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Velger du sistnevnte, får du med andre ord nesten to måneder på deg til å betale kreditten har benyttet uten å betale noe ekstra. Betaler du hele beløpet innen forfall, slipper du også unna renter.

Inkluderer testen reiseforsikring i kredittkortet?

Mange kredittkort har en reise- og avbestillingsforsikring som du får med på kjøpet dersom du betaler over halvparten av transportkostnadene med kortet. Men det er langt fra alle, og mange nordmenn som har bestilt en ferie i tro om at forsikringen automatisk følger med i kortet, har brent seg på dette. Er du glad i å reise, bør du derfor sjekke at kredittkortet faktisk inneholder reiseforsikring i testen.

Hvilket kredittkort topper din test?

Har du gått gjennom en eller flere tester av kredittkort og er fortsatt i tvil om hvilket du bør velge? Komplett Bank Mastercard kan være et godt alternativ. Du kan få opptil 100 000 kroner i kreditt, inntil 50 dager rentefri kreditt, en gunstig bonusordning på alle varekjøp og flere forsikringer – inkludert reiseforsikring. I tillegg er kortet 100 prosent gebyrfritt og gratis å søke om.

Dersom Komplett Bank sitt kredittkort ville toppet din test, kan du søke om kortet her.