Til hovedinnhold

Hvordan betale ned på et Mastercard?

Gode betalingsvaner er avgjørende for å unngå at kredittkortgjeld tar overhånd. Lurer du på hvordan du best betaler ned på Mastercardet ditt? Her får du noen praktiske råd til hva du bør tenke over når det gjelder nedbetaling på kredittkortet ditt.

Et Mastercard er et hendig betalingsmiddel som alle bør ha i lommeboka – så lenge du bruker det riktig. Det forutsetter blant annet at du er flink til å betale tilbake det du bruker innen rimelig tid. 

Husk at du låner pengene

For det er ingen hemmelighet at kredittkortgjeld er dyrt, og det er derfor anbefalt at du kvitter deg med den så fort som mulig. Riktig innstilling vil hjelpe deg med dette: Tenk at du låner penger hver gang du bruker kredittkortet. Det er nemlig ikke gratis.

Er du blant dem som synes dette er utfordrende, kan en god huskeregel være å begrense kredittkortbruken til du vet at det ikke er så lenge til du faktisk får penger på konto og kan betale tilbake det utestående beløpet. Da unngår du at du bruker Mastercardet over evne.

Skulle rentene begynne å løpe, er det likevel ingen grunn til panikk. Du vil fremdeles ha tid på deg til å betale tilbake uten at det blir så mye ekstra. Men ikke la det gå over flere år, for da har du mest sannsynlig endt med å betale mye mer enn det varene i utgangspunktet kostet.

Prioriter å betale ned kredittkortgjeld

Et Mastercard er en god buffer å ha ved uforutsette utgifter, men også i situasjoner der du vil ha muligheten til å slå til på et unikt tilbud du har ventet på. Det er i tillegg det tryggeste betalingsmiddelet når du handler på nett, og det er praktisk å ha med på ferie i utlandet.

Med det rette Mastercardet kan du også opptjene bonuspoeng på varekjøp, og få med flere inkluderte forsikringer. Det er bare to av fordelene med et Mastercard fra Komplett Bank. Når du har brukt kortet til varekjøp får du en rentefri periode på inntil 50 dager, og du kan velge en ytterligere betalingsutsettelse mot et lite utsettelsesgebyr.

Det vil likevel være smart å prioritere å betale ned på Mastercard-gjelden fremfor andre typer lån, ettersom rentene er høyere. Et tips er derfor å bruke uventede ekstrainntekter til nedbetaling.

Du kan også betale regninger med Mastercard

Et Mastercard kan også brukes til å betale regninger eller overføre til en annen konto, og slik bidra til at du får litt mer økonomisk frihet. I Komplett Banks nettbank finner du en egen post der du kan betale regninger direkte fra kredittkortet. I disse tilfellene vil ikke de 50 rentefrie dagene som du får etter varekjøp gjelde, og rentene begynner å løpe allerede fra første dag. La derfor dette være forbeholdt nødstilfeller.

Husk at det viktigste er å unngå betalingsanmerkninger. Det kan nemlig føre til at du får avslag på alt fra å opprette handlekonto og mobilabonnement, til å kjøpe ting på avbetaling og søknader på andre typer lån.

Dersom du ser på deg selv som en god og fornuftig tilbakebetaler, kan du søke om et Komplett Bank Mastercard