Til hovedinnhold

Hvorfor bestille kredittkort før du handler på nett?

Det finnes mange fordeler med å bruke kredittkort når du handler på nettet. Men visste du at noen kort har flere nett-fordeler enn andre? Her er kredittkortet du bør bestille før du skal handle online.

Hvis du bruker kredittkort når du handler på nettet, har du flere fordeler enn hvis du betaler med det vanlig bankkortet ditt. Mange har fått med seg dette, men fortsatt er det en del som bruker vanlig bankkort når de handler på nett.

Faktisk bruker bare litt over halvparten av nordmenn kredittkort når de handler på nett, viser en undersøkelse fra Forbruker Europa gjennomført av Norstat. Dette betyr at en stor andel fortsatt bruker “feil” kort.

Men hvorfor lønner det seg egentlig å bruke kredittkort?

Store fordeler ved å handle med kredittkort

Når du betaler med kredittkort, er det større sjanse for å få pengene dine tilbake dersom varen eller tjenesten du kjøper har feil eller mangler. Dette gjelder også dersom varen ikke skulle komme fram, eller hvis nettbutikken rett og slett går konkurs.

Grunnen til dette, er at når du handler med kredittkort er det den som har utstedt kortet til deg som garanterer for betalingen. Pengene har ikke gått ut fra bankkontoen din, men blitt “reservert” hos den som har gitt deg kreditt. Dermed har kortutsteder plikt til å gjøre opp på vegne av selgeren, dersom du har et krav mot nettbutikken. Hvis dette er tilfelle, kan du fremme krav om å få tilbake pengene dine fra kortutstederen din.

Hvis du derimot handler på nettet med et vanlig bankkort (debetkort), går pengene direkte ut fra bankkontoen din. Da har du ikke noen lovbestemt beskyttelse (forutsatt at kortet ble belastet av deg som er kortholder).

Bestill riktig kredittkort

I tillegg til å være det tryggeste alternativet, vil enkelte kredittkort også gi deg ekstra fordeler på nett. Velger du for eksempel å bestille Komplett Bank Mastercard, får du et kredittkort som er skreddersydd for netthandel.

Hvis du bruker dette kortet når du handler online, tjener du automatisk opp bonuspoeng på alle varekjøpene dine. Den oppsparte bonusen kan du ta ut akkurat når du selv ønsker.

Legg merke til at du får ekstra bonuser når du handler hos Norges største nettbutikk, Komplett.no, og hos Blush.no.

Hos Komplett.no finner du det meste av det du trenger i hverdagen. Du kan handle varer innen store kategorier som hvitevarer, datautstyr, hjem og fritid, og trening og velvære.

Slik kan du bestille kredittkortet

Komplett Bank Mastercard kan enkelte bestilles på nettet. Klikk på denne lenken for å komme til siden hvor du kan søke om kortet.

I tillegg til bonusordningen, har kortet flere gode betingelser. Noen eksempler er:

  • Ingen årsavgift - kortet er hundre prosent gebyrfritt
  • Du kan få en kredittgrense på opptil 100 000 kroner
  • Inntil 50 dager rentefri kreditt
  • Kortet inkluderer tre ulike forsikringer: reise- og avbestillingsforsikring, ID-tyveriforsikring og kjøpsforsikring inntil 25 000 kroner
  • Valgfri betalingsutsettelse av enkeltkjøp i opptil ni måneder

Klikk her for å lese mer om Komplett Bank Mastercard.