Til hovedinnhold

Kan du betale regningen med Mastercard?

Noen ganger dukker det opp en regning eller andre uforutsette utgifter du ikke hadde regnet med. Visste du at det da er mulig å betale med Mastercard? 

At stadig flere nordmenn skaffer seg et Mastercard, er ikke så rart. Det har nemlig mange praktiske bruksmåter, kanskje til og med flere enn du er klar over. Kredittkort er et smart og fornuftig verktøy alle forbrukere bør ha i kortholderen eller lommeboka. Og en av de mange suverene fordelene, som mange kanskje glemmer, er at du kan betale regningene dine med den kreditten du har tilgjengelig på kredittkortet ditt. 

Hvordan kan jeg betale en regning med et kredittkort fra Mastercard?

Det kommer helt an på hvilken bank du har fått kredittkortet ditt fra. Noen har en funksjon for å betale regninger direkte med kredittkortet når du er logget inn i nettbanken, mens andre ikke har dette tilgjengelig. Du kan likevel bruke den tilgjengelige kreditten på ditt kredittkort til å betale én eller flere regninger.

Med kreditt menes saldoen som er tilgjengelig innenfor den kredittrammen du har fått innvilget – og denne står du fritt til å overføre til en annen konto, når du vil.

Bare vær klar over at det ofte løper renter fra samme dag som du utførte transaksjonen. Det kan også ta to dager før overføringen er bekreftet og bokført. Og husk at fornuftig bruk av et kredittkort tilsier at du betaler tilbake så fort du har mulighet, slik at du slipper å pådra deg unødvendig gjeld. 

Bruk kredittkort til mer enn å betale regninger

Du kan altså bruke kreditten din til å betale regninger med et Mastercard, men du kan også overføre fra saldoen din til en konto som for eksempel er knyttet til brukskortet ditt. Havner du i situasjoner der du foretrekker å betale umiddelbart fremfor på kreditt, er dette en rask og praktisk måte å skaffe ekstra likviditet på. Dersom du foretrekker å kjøpe først og betale senere, bruker du selvfølgelig bare kredittkortet ditt.

Det er smart å tenke på kreditten du har på kortet ditt som en ekstra buffer til uforutsette utgifter som plutselig dukker opp. Da kan du betale umiddelbart, og gi deg selv litt ekstra tid på å skaffe pengene. Dersom du betaler hele saldoen ved første forfall, blir du ikke belastet renter.

Har du et Mastercard fra Komplett Bank kan du få inntil 50 dager rentefri kreditt på varekjøp, i tillegg til at du har valgfri betalingsutsettelse av enkeltkjøp i opptil ni måneder. Kortet er skreddersydd for netthandel og gjør dine kjøp på internett ekstra hyggelige i form av en unik bonusordning.

Et gunstig kredittkort

Dersom du ønsker å betale regning med Komplett Bank Mastercard, logger du deg enkelt inn på Min Side. Du må bruke BankID for en sikker innlogging. Her kan du overføre til andre kontoer og få en enkel oversikt over alle transaksjoner. Du kan i tillegg se hvor mye disponibel saldo du har igjen og din til enhver tid gjeldende bonussaldo.

At du kan tjene opp bonuspoeng, få gunstige fordeler og betale regninger med et Mastercard fra Komplett Bank, er bare noen av grunnene til at vi anbefaler deg å søke om kredittkortet vårt i dag.