Til hovedinnhold

Forbrukslån

Lurer du også på noe rundt forbrukslån? Her har vi samlet noen spørsmål og svar.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er rett og slett et lån der låntaker ikke trenger å stille med sikkerhet. Det vil si at det ikke er noe behov for å ha eiendeler som bil, bolig eller andre verdier som pant i lånet.

Videre betyr det at du kan bruke pengene som utbetales til akkurat hva du vil og dermed gi deg den friheten du ønsker. Ettersom at dette er et lån uten sikkerhet, betyr det oftest at søknadsprosessen er enklere sammenlignet med søknader om lån hvor søkeren må stille med sikkerhet.

Hva kan jeg bruke et forbrukslån til?

Du kan bruke lånet til stort sett hva du vil. Kanskje du har fått uforutsette utgifter og trenger å dekke et midlertidig pengebehov på en rask måte? Eller kanskje du endelig vil pusse opp huset eller realisere andre store prosjekter?

Uansett hva som er akkurat din grunn for å søke om et forbrukslån er du velkommen å sende inn en søknad til oss.

Hva innebærer et lån fra Komplett Bank?

Lån uten sikkerhet fra Komplett Bank tilsvarer det andre kaller fritidslån, privatlån eller oppussingslån.

Lånet utbetales til din personlige konto og du står fritt til å bruke pengene slik du ønsker.

Du har også mulighet til å søke om et refinansieringslån, for å samle dine eksisterende lån og kreditter og på den måten få en lavere lånekostnad.

Med en detaljert og oversiktlig nedbetalingsplan får du kontroll på din økonomi samtidig som at du hver måned reduserer utestående gjeld. Du kan til enhver tid innfri hele eller deler av lånet uten at det koster deg noe ekstra.

Hvor mye kan jeg søke om å låne?

Komplett Bank tilbyr lån mellom 10 000 og 500 000 kroner, og det er de samme vilkårene som gjelder uavhengig om du får innvilget et stort eller lite lån.

Renten på lånet settes individuelt, basert på en ekstern kredittsjekk og opplysningene du oppgir i søknadsskjemaet.

Hvordan søker jeg om forbrukslån?

I søknadsskjemaet vårt fyller du ut ønsket lånesum. Der står det også tydelig hvilke opplysninger du må oppgi før du sender inn søknaden din.

I noen tilfeller kan du bli bedt om å sende inn noe ekstra dokumentasjon i form av skattemelding og siste lønnslipp for å verifisere opplysningene. Når du fyller ut søknadsskjemaet gir vi deg muligheten til å godkjenne automatisk innhenting av opplysninger direkte fra Altinn.

Hvor raskt får jeg utbetalt lånet?

Ettersom at lån fra Komplett Bank er et forbrukslån uten krav til sikkerhet vil du få en relativt rask utbetaling til kontoen.

Når du har sendt inn søknaden din og signert med BankID, vil en saksbehandler gjøre en manuell behandling av søknaden, og eventuell tilleggsinformasjon du kan bli bedt om å sende inn.

Vanligvis skjer utbetaling innen 1- 2 virkedager, men utbetaling allerede samme dag kan forekomme.

Hva er fordelene med forbrukslån fra Komplett Bank?

Du får en fleksibel nedbetalingstid med gode betingelser.

Renten din beregnes individuelt, og du står fritt til å nedbetale lånet så fort du vil innenfor de betingelsene som du har fått. Det eneste vi krever er at du betaler inn minimumsbeløpet hver måned. Det vil da dekke rentene, gebyrene og avdragene dine.

Fordelen ved å betale så mye du har kan, er at rentekostnadene blir lavere, så det er jo selvfølgelig noe vi alltid anbefaler.

Låneeksempel: nominell rente 8,67 %, effektiv rente 10,34 %, 90 000 kr. o/5 år, etableringsgebyr 870 kr, termingebyr 35 kr/ md. Kostnad 24 407 kr, totalt 114 407 kr. Maks. effektiv rente 32,10 %

Leter du etter et forbrukslån på dagen?

Uforutsette utgifter kommer smygende når du minst venter det og da kan det oppstå et pengebehov dersom du har brukt opp alle sparepengene dine. En kjapp, effektiv og kortvarig løsning kan være et forbrukslån på dagen - utbetaling av et lån som du ikke trenger å vente på.

Forbrukslån uten krav til sikkerhet

Uforutsette utgifter har som kjent en lei tendens til å dukke opp når du minst aner det, og selvfølgelig når det passer aller dårligst. Det kan være reparasjoner på bilen eller vaskemaskinen, men det kan også være at det dukker opp en unik mulighet du ikke har lyst til å gå glipp av.

Søk forbrukslån på en god måte

Når du først har bestemt deg for å søke forbrukslån skal det verken være komplisert eller ta lenger tid enn nødvendig. Med Lån fra Komplett Bank vil du oppleve en god søknadsprosess og kundevennlighet.

Vet du dette om billige forbrukslån?

Flere långivere kan friste med at de har billige forbrukslån, men hva er det som avgjør om lånet blir billig eller ikke? Og hva er det man egentlig kan bruke et slikt lån til?

De beste grunnene til å ta opp forbrukslån

Det er flere grunner til at et forbrukslån kan være et godt alternativ. En av de beste grunnene er ganske enkelt det at du kan disponere pengene akkurat som du selv vil, for banken du velger har nemlig ikke noe med hva pengene skal gå til.

Velg riktig forbrukslån i Norge

Med flere hundre tusen nettsider som både består av långivere og informasjon om forbrukslån, er det fort gjort å bli mer forvirret enn sikker når du skal ta en beslutning. Vi hjelper deg med nyttig informasjon!

Finn riktig forbrukslån på nett

Stadig flere velger å søke om et forbrukslån på nett. Dette kan være en god løsning for mange, men hvordan finner du det lånet som fungerer best for deg og dine behov? Les videre for gode tips om hva som vil være viktig å vurdere.

Finnes det forbrukslån med lav rente?

Alle forbrukslån har en høyere rente enn eksempelvis et boliglån. Dette kan ganske enkelt forklares med at forbrukslån ikke krever at du stiller med sikkerhet, noe som betyr at banken tar en større risiko ved å låne ut penger.

Trenger du å låne penger nå?

Har du vært i en situasjon der du trenger å låne penger men ikke får lån? Du kan nå søke om å låne penger i mange forskjellige banker, men det er ikke alle som tilbyr så bra service at de til og med kan gi deg utbetaling på dagen.

Hvordan søke forbrukslån?

Det finnes mange aktører som tilbyr forbrukslån, og det er i flere ting du kan forberede slik at prosessen blir så effektiv som mulig.

Hvorfor bruke forbrukslån til oppussing?

Har du lenge gått og irritert deg over et slitent bad eller et trangt kjøkken? Kanskje har du latt det gå lang tid før du har gjort noe med det fordi du ikke har orket å spare opp pengene det koster å gjøre fornyelsen?

Trenger du lån til forbruk?

Alle kan søke lån til forbruk, men ofte er det noen kriterier du må oppfylle for å få godkjent søknaden. Kriteriene kan variere mellom ulike långivere.

Forbrukslån som kan gi svar med en gang

Med Lån fra Komplett Bank kan du låne inntil kr 500 000 uten å måtte stille med sikkerhet. I likhet med renten, avgjøres også hvor stort lån du blir innvilget i søknadsøyeblikket.

Med forbrukslån trenger du ikke sikkerhet i bolig

Det som skiller forbrukslån fra andre lån, er nettopp akkurat dette: at du kan ta opp lånet uten sikkerhet i bolig eller annet. Slik kan et forbrukslån bidra til større finansiell fleksibilitet uavhengig av om du eier bolig eller ikke.

Mange banker – flere ulike lån.

Det finnes flere typer lån, og enda flere banker som tilbyr de ulike lånene. Et forbrukslån er et lån som ikke krever at du må stille med sikkerhet, og du velger selv hva pengene skal gå til.

Derfor tar vi opp lån i Norge

På toppen av alminnelig gjeld som gjeld til bolig og studier tar stadig flere også opp et forbrukslån. Disse utgjør en forholdsvis liten andel sammenlignet med den totale, samlede gjelden i husholdningene.

Tips til deg som vil ta opp lån

Et forbrukslån kan spesielt være nyttig om det dukker uforutsette utgifter. Kanskje er du uheldig og opplever at bilen må på verksted.

Slik lager du din egen nedbetalingsplan

En realistisk nedbetalingsplan vil ikke bare sørge for at du betaler ned på lånet innen rimelig tid, men vil også gi deg bedre kontroll over økonomien. Her får du tips til hvordan du kan sette opp din egen nedbetalingsplan.

Hvordan få lån uten egenkapital?

Ofte må du har en viss sum i egenkapital for å få et lån – som for eksempel om du skal søke om boliglån. Men det finnes også alternativer til ulike låneformål.

Så mye kan du låne

Før du søker om lån bør du regne nøye ut hvor mye du trenger – fordi din betjeningsevne blir vurdert opp mot hva det koster å ha et lån.

Ofte stilte spørsmål om lån på nett

Det er ikke uvanlig å havne i en situasjon der det oppstår et midlertidig pengebehov, og de fleste av oss vil oppleve det en eller annen gang – kanskje til og med flere. Men hva er det beste lånet på nett?