Vennligst vent...

Forbrukslån

Spørsmål og svar

Du har sikkert hørt en del om forbrukslån og vurderer kanskje å søke om et selv? Men du lurer kanskje på hva som ligger i begrepet og hva som er fordelene med et forbrukslån? Svarene på det du lurer på får du her. 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er rett og slett et lån der låntaker ikke trenger å stille med sikkerhet. Det vil si at det ikke er noe behov for å ha eiendeler som bil, bolig eller andre verdier som pant i lånet. Videre betyr det at du kan bruke pengene som utbetales til akkurat hva du vil og dermed gi deg den friheten du ønsker. Ettersom at dette er et lån uten sikkerhet, betyr det at lånet kan utbetales raskt og at søknadsprosessen er enklere sammenlignet med søknader om lån hvor søkeren må stille med sikkerhet.

Hvorfor trenger man et forbrukslån? 

Det kan være mange ulike grunner til at et forbrukslån kan være hensiktsmessig. Kanskje du har fått uforutsette utgifter og trenger å dekke et midlertidig kapitalbehov på en rask måte? Eller kanskje du endelig vil oppfylle reisedrømmen, pusse opp huset eller realisere andre store drømmer eller prosjekter? Det er det samme hva som er akkurat din grunn for å søke om et forbrukslån, for du trenger nemlig ikke å oppgi grunnen til at du ønsker å låne penger når du søker om Fleksibelt Lån fra Komplett Bank.

Hva er Fleksibelt Lån fra Komplett Bank?

Fleksibelt Lån er navnet på vårt lån uten sikkerhet og tilsvarer det mange andre långivere kaller både fritidslån, privatlån, lån til refinansiering eller oppussingslån. Komplett Bank har valgt å ha fokus på fleksibel nedbetaling og frihet til å disponere tildelt låneramme når behovet melder seg. De største fordelene med Fleksibelt Lån er dermed at du kan velge å betale lånet tilbake i ditt eget tempo og at du igjen kan låne opp igjen uten ny søknad når noe av den tildelte lånerammen er nedbetalt. Det eneste kravet fra banken er at du hver måned betaler minimumsbeløpet. Det beregnes kun renter lånerammen som til enhver tid er benyttet.

Hvor mye kan jeg søke om å låne?

Komplett Bank tilbyr lån mellom 10 000 og 500 000 kroner, og det er de samme vilkårene som gjelder uavhengig om du får innvilget et stort eller lite lån. Renten på lånet settes individuelt basert på opplysningene du oppgir i søknadsskjemaet og en ekstern kredittsjekk.

Hvordan søker jeg om forbrukslån?

Det er veldig enkelt å søke om forbrukslån på hjemmesidene til Komplett Bank. I søknadsskjemaet står det tydelig hvilke opplysninger du må oppgi, samt ønsket lånesum. I noen tilfeller kan du bli bedt om å sende inn noe ekstra dokumentasjon i form av skattemelding og siste lønnslipp. Dette for å verifisere at opplysningene som oppgis ved innsending av søknaden stemmer med virkeligheten. Likevel kan vi garantere en rask behandlingstid når vi først har mottatt relevant dokumentasjon.

Hvor raskt får jeg utbetalt lånet?

Ettersom at Fleksibelt Lån fra Komplett Bank er et forbrukslån uten krav til sikkerhet vil du få en relativt rask utbetaling til konto. Behandlingstiden på søknaden er relativt kort dersom du kan signere lånedokumentene elektronisk med BankID. Utbetaling samme dag som du søker kan forekomme gitt at søknaden ferdigstilles korrekt. Etter at søknaden er innvilget kan du bli bedt om å sende inn nødvendig tilleggsdokumentasjon. Denne dokumentasjonen vil bli gjennomgått av en saksbehandler før lånet kan utbetales. Du vil få umiddelbar respons på søknaden når du klikker “Søk”. 

Hva er fordelene med forbrukslån fra Komplett Bank?

Komplett Bank opererer med attraktive betingelser og fleksibel nedbetaling. Renten blir beregnet individuelt. Med fleksibel nedbetaling kan du som kunde velge å tilpasse nedbetalingen av lånet. Vi anbefaler å betale så mye som mulig for å unngå unødige rentekostnader, men vi krever kun et minimumsbeløp innbetalt hver måned. Med Fleksibelt Lån blir du tildelt en låneramme som du selv fritt disponerer. Fordelen med dette er at du stadig kan ha en buffer for uforutsette utgifter. Som kjent dukker disse opp når man minst venter det!

Komplett Bank sikrer deg en god og smidig søknadsprosess. Sender du inn en søknad om forbrukslån i dag, får du et raskt svar. 
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.