Til hovedinnhold

De beste grunnene til å ta opp forbrukslån

Lurer du på hva som er fordelene med et forbrukslån og hvorfor det kan lønne seg å søke? Her får du de tre beste grunnene til hvorfor forbrukslån kan være et godt alternativ.


Det er flere grunner til at et forbrukslån kan være et godt alternativ. En av de beste er ganske enkelt det at du kan disponere pengene akkurat som du selv vil, for banken du velger har nemlig ikke noe med hva pengene skal gå til. Under finner du flere grunner til hvorfor så mange nordmenn velger å søke forbrukslån.

1. Større økonomisk frihet

En av de beste fordelene med forbrukslån, er at du får friheten til å kunne betale for noe du kanskje ikke hadde hatt kapital til ellers, som større uforutsette utgifter eller ulike prosjekter og store drømmer.

Kanskje du vil realisere planer om oppussing, en ferietur eller et bryllup – som på sine måter utgjør forskjellige investeringer? Oppussing øker verdien på boligen, mens både ferie og bryllup gir minner som varer resten av livet.

Eller kanskje det har blitt litt for mange uforutsette utgifter på én gang? Det er typisk at bilen trenger nye dekk, akkurat når oppvaskmaskinen eller andre hvitevarer har sluttet å fungere. Å betale så mange regninger i samme periode er det ikke alle som har mulighet til. Med forbrukslån kan du å betale alt sammen der og da uten å måtte søke hjelp fra kjente og familie og betale ned på dette over tid.

2. Få penger rett inn på konto

Noe av det beste med å søke forbrukslån, i tillegg til den økonomiske friheten det gir, er at du kan få pengene rett inn på konto. Sender du inn en søknad om forbrukslån en dag kan du i mange tilfeller få utbetalt lånet kort tid etter, i beste fall samme dag.

Grunnen til at prosessen går såpass raskt er ikke fordi bankene låner ut penger til hvem som helst - for å få innvilget et lån uten sikkerhet blir du faktisk vurdert som en person med ryddig økonomi. Prosessen er smidig fordi lånet er usikret og du som låntaker ikke trenger å stille eiendeler som sikkerhet før utbetaling kan skje.

3. Fleksibel, men oversiktlig nedbetaling

Skal forbrukslånet være til det beste for dine behov, gjelder det å velge riktig forbrukslån for deg. Velger du lån med fleksibel nedbetaling står du friere til hvordan du velger å betale ned på lånet ditt, men det kan være greit å velge et med en fast nedbetalingsplan i bunn. Med Lån fra Komplett Bank får du nettopp dette, et fleksibelt forbrukslån med en fast nedbetalingsplan i bunn. Dette betyr at du kan bestemme over nedbetalingen selv, så lenge du holder deg innenfor den oppsatte planen og dekker minstebeløpet hver måned, kan du når som helst betale mer eller innfri hele lånet uten ekstra kostnad. Den oppsatte nedbetalingsplanen gjør at du enkelt kan beholde kontrollen over økonomien.

En ekstern kredittsjekk i tillegg til en intern vurdering legger grunnlaget for hvilken rente du blir tildelt. Det vil også avgjøre hvor stor låneramme opptil kr 500 000 du får.

Har du tenkt over hva som er din beste grunn til å søke forbrukslån? Du kan søke om Lån fra Komplett Bank ved å fylle ut søknadsskjemaet her.