Til hovedinnhold

Søke lån? Derfor får du raskt svar

Har du vurdert å søke om lån, har du sikkert fått med deg at du får raskt svar på hvor mye du kan låne. Det kan virke for godt til å være sant, men det stemmer faktisk. Her kan du lese om hvorfor det er slik.

Å fylle ut en søknad om Lån fra Komplett Bank krever ikke mer enn ønsket lånebeløp, personlig informasjon og noen tilleggsopplysninger. Men har du noen gang lurt på hva som skjer når du sender inn søknaden og hvorfor du får svar så raskt? Årsaken til dette er den automatiske søknadsbehandlingen.

Automatisk prosess når du søker om lån

Søknadsprosessen når du søker om Lån foregår hovedsakelig i tre trinn. Det første som skjer når du fyller ut den nødvendige informasjonen i skjemaet og sender søknaden, er at dataene du har fylt ut blir overført til søknadssystemet for behandling. Søknadssystemet bruker dataen som mottas til å gjøre beregninger. Denne prosessen kan være så effektiv fordi det er snakk om et lån uten sikkerhet.

Det foretas en automatisk kredittsjekk for å avgjøre betalingsevnen din. Dersom du oppfyller alle krav og har fylt ut søknaden riktig, vil du motta et uforpliktende lånetilbud umiddelbart. Det neste trinnet er opp til deg, nemlig om du vil benytte tilbudet eller ikke.

Har du funnet ut av lånet du får tilbudt passer dine behov, og du ønsker å takke ja, kan du fortsette den søknadsprosessen ved å signere med BankID og laste opp eventuell dokumentasjon.

Hva kan forsinke svar med en gang?

Til tross for den automatiske og effektive søknadsprosessen kan det være avvik der det er behov for ytterligere informasjon. Har du for eksempel vært kjapp på avtrekkeren når du har fylt ut søknaden og tastet noe feil, vil det være en faktor som kan forsinke prosessen. Det kan være noe så lite som at du har stavet navnet ditt feil i forhold til hva som er registrert i Folkeregisteret. I slike tilfeller kan det være behov for å kontakte deg for å innhente de riktige opplysningene.

En annen grunn til at du ikke får svar med en gang når du søker om lån, kan være at helhetsbildet er uoversiktlig – for eksempel at forholdet mellom inntekt eller gjeld må sjekkes nøyere opp i. I tilfellene dette oppstår, vil det ta noe lengre tid å få utbetalt lånet ettersom det krever manuell vurdering av dokumentasjon som du blir bedt om å sende inn.

Lån fra Komplett Bank

Komplett Bank tilbyr lån fra 10 000 og inntil 500 000 kroner uten sikkerhet. Du disponerer pengene akkurat slik du selv ønsker. Du kan også låne mer innenfor rammen om du ønsker det.

Nøyaktig hvor mye du kan låne er avhengig av en individuell kredittvurdering. Denne vurderingen vil også avgjøre hvilken rente du tildeles. Den nominelle renten ligger på 7,9 til 19,9 prosent.

Nok en fordel med Lån fra Komplett Bank er at den nedbetalingsplanen har fleksibilitet, så du kan alltids nedbetale lånet fortere enn planlagt, uten ekstra kostand. Betaler du mer enn det månedlige minstebeløpet tilsier vil total kostnad på lånet reduseres.

Og selvfølgelig – når du søker om Lån fra Komplett Bank, kan du får svar på søknaden med en gang.