Vennligst vent...

Derfor kan det være best med forbrukslån til oppussing

Går du med store oppussingsplaner, men er litt usikker på hvordan du skal finansiere prosjektet? Les hvorfor det kan være best å ta opp et forbrukslån – og få nyttige tips til oppussingen.


At det koster å pusse opp, er ikke noe nytt – særlig dersom du ønsker å oppgradere større deler av boligen. Å spare opp de nødvendige midlene på egen hånd kan ofte ta veldig lang tid. For å finansiere slike oppussingsprosjekter på en enkel og rask måte, kan et opptak av et forbrukslån - et lån som ikke krever noe sikkerhet.

Her får du noen grunnleggende tips til hva du bør tenke over før du setter i gang med både finansiering og selve oppussingen.

Start med god planlegging

Uansett om det er små eller store prosjekter du har planer om, er det viktig å starte med en grundig planlegging. Først og fremst bør du finne ut av hva du ønsker å gjøre. Er det snakk om å male ett eller flere rom, skal hele kjøkkenet oppgraderes eller vil du bygge en leilighet i kjelleren? Kanskje du til og med ønsker å gjøre prosjekter som krever enda mer?

Prisen på oppussingen avhenger av hvor omfattende jobben er, hva slags materialer og interiør du velger, og om du trenger hjelp fra profesjonelle håndverkere eller ikke. Velger du å oppgradere rom som kjøkken eller bad, kan kostnadene fort komme opp i hundretusener – men dette er også rom det lønner seg å investere i. Oppgraderinger av disse rommene vil nemlig bidra til å øke verdien på boligen når du en dag skal selge den.

Med en gjennomtenkt plan, kan du sette i gang med finansieringen. Dersom du ikke ønsker å utvide boliglånet ditt, men ønsker litt mer fleksibilitet i økonomien når du tar opp lån til oppussing, kan et forbrukslån være best egnet for dette.

Hvilket forbrukslån er best til ditt formål?

Men hvor skal du søke om det forbrukslånet som vil være best for deg? Velger du for eksempel Lån fra Komplett Bank får du både en rask behandlingstid, fleksibilitet ift nedbetaling og en konkurransedyktig rente. Denne blir satt etter en ekstern kredittsjekk og en individuell vurdering. Fleksibiliteten til nedbetalingen forutsetter at du minimum dekker fakturabeløpet hver måned, men du kan når som helst gjøre større innbetalinger eller innfri hele lånet, og dermed redusere totalkostnaden på lånet.

Du kan søke om lån mellom kr 10 000 og 500 000, så her bør du først få en oversikt over hva oppussingen kan komme til å koste. Da kan du være sikker på at midlene ikke tar slutt før prosjektet er ferdigstilt. 

Noen tips til oppussingen

Et godt råd når du setter i gang med oppussingen, er å ikke bli så ivrig at du kaster deg over flere ting samtidig. Det øker nemlig sjansene for at prosjektet ikke blir gjennomført innen planlagt tid. Sett deg delmål slik at du enklere kan fullføre hele prosjektet. Tar du én ting om gangen, slipper du også å føle at du har gapt over for mye på en gang.

Og husk for all del å pusse opp rommene ferdige helt ned til de små detaljene. Det er lite som ødelegger helhetsinntrykket som manglende lister og siste “finish”. Går du for nøytrale farger når du skal pusse opp, blir det også enklere å få flere interessenter ved et fremtidig salg av boligen.

Dersom du mener det er best med et forbrukslån for å finansiere dine drømmer om oppussing, kan du søke om et Lån fra Komplett Bank.