Til hovedinnhold

Finn riktig forbrukslån på nett

Mange ønsker seg mer økonomisk fleksibilitet i hverdagen. Det kan handle om muligheten til å realisere reisedrømmer og gjennomføre oppussingsprosjekter, eller å samle ulike smålån i ett større lån med en gunstigere rente for å spare penger. Hva bør du tenke på når du skal søke forbrukslån på nett?

Stadig flere velger å søke om et forbrukslån på nett. Dette kan være en god løsning for mange, men hvordan finner du det lånet som fungerer best for deg og dine behov? Les videre for gode tips om hva som vil være viktig å vurdere.

Sett deg godt inn i vilkårene

Det finnes mange forskjellige forbrukslån på markedet, og de tilbyr ulike renter, avgifter og gebyrer. Sørg spesielt for å sette deg godt inn i rentevilkårene før du søker om lån. Denne informasjonen kan du enkelt finne på nettet.

Vær oppmerksom på forskjellen mellom nominell og effektiv rente. Det er den effektive renten som gir deg totalbildet på hvor mye lånet vil koste deg, ettersom denne også inkluderer andre gebyrer og avgifter på lånet. Det gjør ikke den nominelle renten.

Forbrukslån tilbys uten sikkerhet, altså vil banken ikke ta pant i noen av eiendelene dine. Dette er årsaken til at rentene på et forbrukslån som regel er høyere enn på andre lån. Like fullt kan det være stor forskjell på hvor mye du må betale i rente hos ulike aktører, så sørg for å velge et lån hvor du ikke må betale unødvendig mye.

Normalt ligger den effektive renten mellom 12 og 25 prosent, men i enkelte tilfeller kan den være så høy som opp mot 30 prosent. Med Lån fra Komplett Bank kan du låne inntil kr 500 000 uten sikkerhet med en årlig nominell rente fra 7,9-24,9 prosent. Den effektive renten påvirkes av lånesum og tid for nedbetaling. 

Mulighet for fleksibel nedbetaling

For mange er det også viktig å kunne styre litt av nedbetalingsplanen sin selv. Dette kan gi deg den økonomiske oversikten du trenger.

Har du Lån fra Komplett Bank, kan du innfri når du selv ønsker. Så lenge du betaler minimumsbeløpet som faktureres hver måned, er det du som bestemmer hvor mye ekstra du skal betale ned uten at en nedbetalingsplan må justeres.

Du får en nedbetalingsplan når du signerer på Lån hos Komplett Bank, da det anbefales å legge opp til en fornuftig og gjennomførbar nedbetalingsplan for lånene dine, men du får som nevnt da mulighet til å nedbetale fortere, uten ekstra kostnad, dersom du ønsker det.

Søk forbrukslån på nett

En av de største fordelene med å søke forbrukslån på nett, er at det er en smidig søknadsprosess. Velger du forbrukslån hos Komplett Bank, får du svar på hvor mye du kan låne med en gang du har sendt inn søknaden – skjema finner du på våre sider.

Hvis søknaden din blir godkjent, kan du få utbetalt lånet allerede samme dag som du søker. Dette er forutsatt at du kan signere avtalen elektronisk med BankID.

Du kan søke om lånebeløp fra kr 10 000 - 500 000. I enkelte tilfeller blir du bedt om å sende inn siste lønnsslipp og Skattemeldingen. I disse tilfellene vil lånet ditt bli utbetalt så snart avtalen er signert og den ekstra dokumentasjonen er mottatt og godkjent.

Ønsker du økonomisk fleksibilitet i hverdagen kan Lån fra Komplett Bank være et alternativ for deg.