Til hovedinnhold

Finnes det forbrukslån med lav rente?

De fleste som vurderer å søke forbrukslån ønsker helst et med lav rente. Da spør du deg kanskje om det faktisk er å få tak i, eller om alle forbrukslån er like dyre?


Hvorfor har ikke alle forbrukslån en lavere rente?

Alle forbrukslån har en høyere rente enn eksempelvis et boliglån. Dette kan ganske enkelt forklares med at forbrukslån ikke krever at du stiller med sikkerhet, noe som betyr at banken tar en større risiko ved å låne ut penger. På en annen side har forbrukslån flere fordeler, da med tanke på tilgjengelighet, lånebehov og fleksibilitet. Et lån uten sikkerhet kan i mange tilfeller dekke et midlertidig pengebehov uten altfor store påløpte kostnader.

Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du måtte ønske. Har du store planer om å bytte ut kjøkkenet eller pusse opp hele leiligheten, oppgradere hytta eller dra på reise, kan dette finansieres med et forbrukslån. Da vil du trolig kunne realisere planene dine mye raskere enn om du skulle spart opp midlene på egen hånd.

 

Hvem kan søke om forbrukslån med lavere rente?

Hvilken rente du innvilges avhenger av to ting: lånebeløp og økonomisk situasjon. Hos Komplett Bank kan du for eksempel søke om lån mellom 10 000 og 500 000 kroner. Når du søker blir det foretatt en ekstern kredittsjekk og en individuell vurdering, noe som er nødvendig for at banken skal kunne gi deg et korrekt tilbud.

 

Alle som søker forbrukslån får altså et individuelt tilbud basert på opplysningene som er hentet inn på søknadstidspunktet. Derfor kan en annen lånekunde som søker samme lån som deg få en helt annen rente. Låner du fra Komplett Bank blir du tildelt en rente og en oversiktlig nedbetalingsplan som er individuelt tilpasset. Du står også helt fritt til å gjøre større nedbetalinger eller å innfri hele lånet når som helst uten ekstra kostnad. Det eneste du trenger å huske på er å betale minstebeløpet som faktureres hver måned. Et eventuelt lånetilbud er helt uforpliktende og gyldig i 30 dager.

 

Ønsker du å realisere drømmeprosjektet med et forbrukslån med lav rente, kan du sjekke hvilken rente du får ved å søke Lån hos Komplett Bank. Du får svar på søknaden umiddelbart.