Til hovedinnhold

Finnes det forbrukslån med lav rente?

De fleste som vurderer å søke forbrukslån ønsker helst et med lav rente. Da spør du deg kanskje om det faktisk er å få tak i, eller om alle forbrukslån er like dyre?


Det er en ærlig sak å si at slike lån i utgangspunktet ikke er billige, og at det er grunnlag for å si at ingen forbrukslån har lav rente. Det er det flere årsaker til, men du kan likevel få tak i et lån med bedre betingelser enn andre.

Hvorfor har ikke forbrukslån en lav rente?

Alle forbrukslån har en høyere rente enn eksempelvis et boliglån. Dette kan ganske enkelt forklares med at forbrukslån ikke krever at du stiller med sikkerhet, noe som betyr at banken tar en større risiko ved å låne ut penger. På en annen side har forbrukslån flere fordeler, da med tanke på tilgjengelighet, lånebehov og fleksibilitet. Et lån uten sikkerhet kan i mange tilfeller dekke et midlertidig pengebehov uten altfor store påløpte kostnader.

Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du måtte ønske. Har du store planer om å bytte ut kjøkkenet eller pusse opp hele leiligheten, oppgradere hytta eller dra på drømmereisen, kan dette finansieres med et forbrukslån. Da vil du trolig kunne realisere planene dine mye raskere enn om du skulle spart opp midlene på egen hånd.


Sammenlign flere tilbud

Markedet florerer av ulike tilbud, og det kan virke som mye å skulle sette seg inn i. Det trenger ikke være så komplisert, men du bør heller ikke gå for det første og beste forbrukslånet du finner. Ha is i magen og undersøk litt på egen hånd slik at du finner det lånet som er best egnet for deg og ditt behov.

Når du ønsker et forbrukslån med lavest mulig rente, bør også renten være noe av det første du sammenligner. Dette kan nemlig variere stort mellom de ulike långiverne og noen tilbyr bedre vilkår enn andre.

Komplett Bank opererer med en nominell rente – den årlige renten på et lån, uten medregnet gebyrkostnader – som starter på 7,9 prosent. Sammenligner du med flere aktører, vil du se at dette er en relativt lav rente på et forbrukslån generelt i markedet.


Søk om forbrukslån med lav rente

Når alt kommer til alt er det ikke gitt at du blir tildelt akkurat denne renten. Hvilken rente du innvilges avhenger nemlig av to ting: lånebeløp og økonomisk situasjon. Hos Komplett Bank kan du for eksempel søke om lån mellom kr 10 000 og kr 500 000. Når du søker blir det foretatt en ekstern kredittsjekk og en individuell vurdering, noe som er nødvendig både for at banken skal kunne gi deg et korrekt tilbud.

Alle som søker forbrukslån får altså et individuelt tilbud basert på opplysningene som er hentet inn på søknadstidspunktet. Derfor kan en annen lånekunde som søker samme lån som deg få en helt annen rente. Låner du fra Komplett Bank blir du tildelt en rente som ligger et sted mellom 7,9 og 24,9 prosent og du får en oversiktlig nedbetalingsplan. Du står også helt fritt til å gjøre større nedbetalinger eller å innfri helelånet når som helst uten ekstra kostnad. Det eneste du trenger å huske på er å betale minstebeløpet som faktureres hver måned. Et eventuelt lånetilbud er helt uforpliktende og gyldig i 30 dager.

Ønsker du å realisere drømmeprosjektet med et forbrukslån med lav rente, kan du sjekke hvilken rente du får ved å søke Lån hos Komplett Bank. Du får svar på søknaden umiddelbart.