Vennligst vent...

Finnes forbrukslån med sikkerhet?

Det finnes mange kjente og mindre kjente uttrykk innen bank og finans, og mange av dem vet du sikkert hva betyr. For noen kan det fortsatt være litt usikkerhet rundt forbrukslån med og uten sikkerhet. Det skal vi se litt nærmere på.  

Dersom du plutselig skulle få et behov for å dekke uforutsette utgifter, eller kanskje du bare trenger et lån til et spesielt innkjøp, kan du i de fleste tilfeller veldig enkelt låne mindre beløp hos mange lånetilbydere – også kjent som forbrukslån. Lurer du da på om du trenger å stille med sikkerhet eller ikke, må du huske én ting: For å ta opp et forbrukslån trenger du ikke stille med sikkerhet, men det betyr også at du som låntaker må betale noe mer i renter enn du vanligvis ville gjort med et lån med sikkerhet.

 

Forbrukslån uten å stille med sikkerhet 

Et forbrukslån defineres som et lån fra en kreditor der du ikke trenger å stille med noen form for sikkerhet, for eksempel i bolig. Det er heller ingen krav om hva pengene skal gå til – du kan bruke dem på akkurat det du vil, om det så er oppussing av bolig, innkjøp av hvitevarer, en avslappende ferie eller den nyeste mobilen på markedet. 

Ettersom långiver ikke har noe garanti for at du faktisk kan betjene lånet, er det høyere rente på et forbrukslån, enn det er på lån med sikkerhet. Har det seg slik at du må stille med sikkerhet for lånet ditt, så er det ikke et forbrukslån og du vil ikke stå fritt til å disponere lånet på hva du vil.

Forbrukslån fra Komplett Bank 

Å låne penger betyr konsekvenser for privatøkonomien din. Før du skal søke om forbrukslån bør du derfor skaffe deg en så detaljert oversikt over økonomien din som mulig. Deretter kan du ta i bruk en lånekalkulator for å se hvor mye lånet kan komme til å koste deg i måneden.

Komplett Bank er en aktør som tilbyr forbrukslån til det du måtte ønske, uansett om det er til oppussing, refinansiering eller annen finansiering. Du kan låne kr 10 000 - 500 000 til en  nominell rente fra 7,9 til 24,9 prosent. Hvilken rente du tildeles avgjøres etter en individuell vurdering av din privatøkonomi. 

Fleksibel nedbetaling av forbrukslån 

Lånet har fått navnet Fleksibelt Lån fordi det er nettopp det. En av de større fordelene ved å bli lånekunde hos Komplett Bank er nedbetalingen av lånet. Det eneste kravet du må følge er at du holder deg innenfor lånerammen du er tildelt, og at du minimum betaler minstebeløpet hver måned. 

Selv om du står fritt til å betale tilbake når du selv syns du har økonomi til det, vil det være fornuftig å lage en nedbetalingsplan på hvordan du skal betjene lånet.

I tillegg til fleksibel nedbetaling kan du med et Fleksibelt Lån låne opp igjen uten å søke når noe av den tildelte lånerammen er nedbetalt. Det påløper rentekostnader kun på den delen av lånerammen som til enhver tid er benyttet.

Å søke om Fleksibelt Lån koster ingenting og søknaden er heller ikke bindende. Velger du å takke ja, kan du benytte deg av elektronisk signering og BankID. I mange tilfeller kan lånet da utbetales på dagen.

Avslutningsvis kan vi trygt si at forbrukslån med sikkerhet ikke finnes. Da er det ikke lenger et forbrukslån, men et lån med pant der midlene blir øremerket til et spesielt formål.

 
Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.