Til hovedinnhold

Med forbrukslån trenger du ikke sikkerhet i bolig

 

Det finnes mange forskjellige typer lån, og de fleste krever at du kan stille sikkerhet i bolig, annen eiendom, eller objekter som bil eller båt. Hvis du har behov for å ta opp et lån uten at banken tar pant i eiendelene dine, kan et forbrukslån være løsningen.

 

Det som skiller forbrukslån fra andre lån, er nettopp akkurat dette: at du kan ta opp lånet uten sikkerhet i bolig eller annet. Slik kan et forbrukslån bidra til større finansiell fleksibilitet uavhengig av om du eier bolig eller ikke.

 

Hvis du skylder penger på flere smålån, som på ulike kredittkort eller i privat gjeld til venner og familie, kan et forbrukslån være en måte å refinansiere gjelden din på. Da kan du bruke dette lånet til å betale ned alle de andre, slik at du får samlet hele gjelden din i ett, større lån. Dette er ikke bare mer oversiktlig – som regel får du da også en gunstigere rente.

 

 

Slik finner du ut av rentekostnadene

Renten på ett, samlet forbrukslån, vil normalt gi deg bedre betingelser enn om du har dyr kredittgjeld på flere små lån til flere ulike aktører. Derfor kan det være mye å spare på å samle all kredittkortgjeld, mindre forbrukslån og andre smålån i ett.

 

Undersøk først hvor høy den effektive renten på de mindre lånene dine er, og se deretter om et større forbrukslån vil gi deg lavere rentekostnader totalt.

 

Husk at det er forskjell på effektiv og nominell rente. Det er den effektive rente som gir deg hele bildet på hvor mye du må betale, fordi denne inkluderer både avgifter og gebyrer i tillegg til selve rentekostnaden. Pass derfor på at du ikke sammenligner effektiv rente ett sted med den nominelle renten et annet sted.

 

Hos enkelte aktører er rentene på kredittlån veldig høye, og i kombinasjon med månedsgebyrer på alle lån og kredittkort vil månedskostnadene være veldig høye. Samler du derimot lånene og kredittkortene dine i et Refinansieringslån fra Komplett Bank, vil du kunne redusere låneutgiftene dine i måneden og få mer oversiktlig privatøkonomi, uten å måtte sette sikkerhet i bolig.

 

Slik kan du redusere de totale, månedlige rentekostnadene dine betraktelig, hvilket igjen vil gjøre det lettere for deg å betale ned det du skylder raskere.

 

 

Velg et lån som gir deg fleksibilitet

Sørg for at du søker om et forbrukslån som faktisk gir deg den fleksibiliteten du er ute etter. Det er viktig at du kan styre nedbetalingsplanen din selv, dersom du har behov for å justere de månedlige innbetalingene.

 

Med Lån fra Komplett Bank kan du betale ned ekstra på lånet når du selv ønsker. Så lenge du tar deg av minimumsbeløpet på renter, gebyrer og avdrag hver måned, bestemmer du selv når du skal betale ned mer på selve lånet. Uansett har du en fast nedbetalingsplan slik at du vet at du hele tiden betaler ned på lånet ditt.

 

Du kan søke om lånebeløp helt opp til 500 000 kroner. Hvor mye du får innvilget avgjøres basert på en kredittsjekk og bankens vurdering av din betalingsevne, men du kan naturligvis søke om å låne et lavere beløp. 

 

Når du søker på Lån fra Komplett Bank, får du vite hvor mye du kan låne med en gang. I mange tilfeller, der du signerer lånetilbudet elektronisk med BankID, kan du få lånet ditt utbetalt samme dag som du søker.

 

Slik kan dette forbrukslånet være en kortsiktig løsning for deg som ønsker å ta opp et lån, men som ikke har mulighet til å stille med sikkerhet i bolig.