Vennligst vent...

Hvor finner jeg det billigste forbrukslånet?

Det er et spørsmål som er vanskelig å svare på, da det er helt individuelt. Du kan få gode betingelser i én bank, og dårlige i en annen. Leter du på nettet vil du finne den banken som gir det billigste forbrukslånet for deg. Men - hvor skal du lete?

La det slås fast først som sist at et forbrukslån ikke er billig sammenlignet med andre tradisjonelle låntyper. Årsaken til at du ikke får like lav rente som for eksempel på boliglån, er at et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Banken tar med andre ord en større risiko enn hvis du tar opp et lån med sikkerhet i boligen din. 

Høyere rente til tross: Hvis du er flink til å betale det du skal når du skal og gjerne så raskt som mulig, kan et forbrukslån være med på å gi deg en større økonomisk frihet i hverdagen. 

Slik finner du det billigste forbrukslånet

Søk opp de aktuelle bankene du vil låne i, sjekk betingelsene og test lånekalkulatoren. Et godt tips er å først søke opp bankene som tilbyr lavest fra-rente. Du kan for øvrig trygt sende inn en lånesøknad - du får ikke penger på konto før du eventuelt godkjenner betingelsene.

Du kan også gå inn på Finansportalen og lete opp forbrukslån. Der vises markedsført rente, altså bankens gjennomsnittlig rente. Hvis du har god økonomi er sjansen derfor stor for at du får en lavere rente enn det som står. Det finnes andre nettsteder enn Finansportalen du kan sammenligne de billigste forbrukslånene, men vær obs på at disse ikke er basert på nøytrale vurderinger - og dermed gir høyest terningkast til det lånet som betaler mest for plasseringen.

Et lån er dessuten mer enn bare rentene. Derfor bør du sjekke:
Gebyrer: Det kan være store forskjeller fra bank til bank på etableringsgebyr, termingebyr og uttaksgebyr. Dette bør komme klart frem i lånetilbudet ditt.
Låneramme: Skal du for eksempel pusse opp et bad og trenger 300 000 kroner? Det er bedre med ett stort lån i én bank, enn mange smålån i flere banker.
Nedbetalingstid: Hva er maksimalt antall år? Finn gjerne en bank som godtar lengre løpetid. Da kan du betale et lavere månedsbeløp.
Fleksibilitet: Det kan komme perioder der du trenger penger til andre ting enn å nedbetale lån. Velg derfor en bank som gir deg muligheten til å betale et minstebeløp, og ikke krever nedbetaling i henhold til en fast nedbetalingsplan.

Gode betingelser på forbrukslånet ditt

Et forbrukslån med lave gebyrer og tilstrekkelig høy låneramme er Fleksibelt Lån fra Komplett Bank. Ingen års- eller uttaksgebyrer, låneramme på inntil kr 500 000 og betalingskrav som begrenser seg til et minimumsbeløp! Med Fleksibelt Lån kan du også velge å utsette ekstra nedbetaling - det eneste kravet er at du betaler minstebeløpet. I tillegg kan du låne opp igjen på tildelt låneramme uten å sende inn ny søknad.

Med en nominell rente fra 7,9 prosent får du dessuten en av markedets beste fra-rente-betingelser på forbrukslån. Hvilken rente du får avhenger av økonomien din: Jo bedre den er, desto lavere rente får du, og for mange har Fleksibelt Lån vist seg å være det billigste forbrukslånet.

Når du søker Fleksibelt Lån hos Komplett Bank får du raskt svar, ettersom søknadsbehandlingen utføres automatisk. Avhengig av lånebeløp kan du få utbetaling innen kort tid. 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.