Til hovedinnhold

Hvorfor bruke forbrukslån til oppussing?


Noen er skeptiske til å ta opp forbrukslån av ulike årsaker, men det finnes også gode grunner for å bruke forbrukslån til oppussing. At boligen din mest sannsynlig vil stige i verdi er en av mange grunner til at et kortsiktig forbrukslån kan forsvares for deg som planlegger å pusse opp.

Har du lenge gått og irritert deg over et slitent bad eller et trangt kjøkken? Kanskje har du latt det gå lang tid før du har gjort noe med det fordi du ikke har orket å spare opp pengene det koster å gjøre fornyelsen? Da bør du vurdere å ta opp et forbrukslån for å finansiere din oppgradering. Hos Komplett Bank kan du søke om forbrukslån til oppussing, og du kan låne inntil kr 500 000 helt uten sikkerhet.

Gode grunner til å bruke forbrukslån til oppussing

Om du velger å spare opp penger for å pusse opp, kan dette ta lang tid. I mellomtiden kan tilstanden på boligen din forverre seg, og totalkostnaden for jobben som må gjøres kan bli langt høyere. Et alternativ mange velger å benytte seg av, er å utvide lånerammen på boliglånet. Dette er ikke nødvendigvis riktig løsning, selv om renten kanskje er lavere enn på et forbrukslån. Et boliglån betales gjerne ned over lang, lang tid. Derfor er sannsynligheten for at den totale rentekostnaden blir langt høyere enn et litt dyrere separat lån. Du kan også få bedre kontroll over nedbetalingen ved å ta opp et separat lån til oppussing.

Om du tar opp et forbrukslån til oppussing, slipper du gå gjennom runden med ny verdivurdering på boligen, ventetid på godkjenning av utvidet lån og alt papirarbeidet dette innebærer. Tiden og energien du sparer kan du i stedet bruke på selve oppussingen.

Slik går du frem når du skal søke forbrukslån til oppussing

Å søke et forbrukslån krever ikke mye tid og krefter. Om du velger å søke et Lån hos Komplett Bank, trenger du å fylle ut et skjema på nettsiden, deretter får du svar på om du får innvilget ønsket beløp med det samme. Dersom du får søknaden innvilget, utbetales lånet relativt kort tid etter. Du bør imidlertid ha planlagt hvordan du skal bruke pengene før du tar opp forbrukslån til oppussing. Sørg for å hente inn anbud fra flere ulike håndverkere, sjekket priser på materiell som skal brukes, samt lagt en plan for hvordan fremdrift og resultat skal se ut før du aksepterer lånetilbudet.

Om du er over gjennomsnittlig nevenyttig, kan det være du kan spare penger på å gjøre noe av arbeidet selv. Det er i denne delen av prosjektet du virkelig kan spare penger! Men husk at det ikke er alt du har lov til å gjøre. For eksempel skal alt som har med elektrisitet og VVS utføres av godkjente fagfolk.

Når du skal pusse opp, løper kronene raskt. Vær et trekk foran regningene og ha pengene klare. Ved å søke forbrukslån til oppussing, slipper du stoppe opp midt i arbeidet på grunn av pengetørke.