Til hovedinnhold

Hvordan få lån uten egenkapital?

Er du ung, eller rett og slett ikke har noe erfaring med å låne penger, kan det være litt forvirrende med mange betegnelser i finansbransjen. Trenger du for eksempel egenkapital for å låne penger, uansett hva slags lån det er snakk om?

Egenkapital er penger du har selv og som du ikke låner av banken. Dette kan være penger du har spart opp selv, eller fått i form av gave eller forskudd på arv av familie. Ofte må du ha en viss sum i egenkapital for å få et lån – som for eksempel om du skal søke om boliglån.

Lån uten egenkapital til kjøp av bolig

Boliglån krever at du har minst 15 prosent i egenkapital for å få innvilget lånet. For de som er klare for å etablere seg og kanskje kommer rett fra skolebenken, kan det være vanskelig å ha spart opp så mye penger. Dersom man heller ikke har tid til å spare opp så mye penger og trenger et lån uten egenkapital, finnes det noen alternativer.

For en ung boligkjøper kan kausjonist stille som sikkerhet. Det kan være foreldre eller besteforeldre som stiller med fast eiendom som en ekstra sikkerhet i tillegg til boligen som skal kjøpes. Dersom boligkjøper misligholder lånet, er det kausjonisten som er ansvarlig, og långiver kan kreve inn verdiene som er satt som sikkerhet.

Et annet alternativ er at man har foreldre eller besteforeldre som medlåntaker på lånet. Vedkommende eier da ikke boligen, men tar opp deler av lånet som trengs for å kjøpe boligen. Dette alternativet vil gjøre at rammen på lånet uten nok egenkapital kan strekkes lengre.

Mindre lån krever ikke egenkapital  

Er du ute etter et mindre lån som du ikke skal bruke til bolig, finnes det muligheter som ikke krever egenkapital. Et eksempel på dette er forbrukslån. Når du søker om et forbrukslån trenger du heller ikke å stille med sikkerhet i personlige eiendeler, som bolig eller bil.

Slike lån har oftere høyere renter ettersom långiver ikke har noe sikkerhet på at du klarer å betjene lånet. Hvilken rente du får, og ikke minst hvor mye du kan låne, avhenger av en individuell vurdering av økonomien din i form av en kredittsjekk.

Lån fra Komplett Bank

Komplett Bank tilbyr lån som ikke krever egenkapital.

Det er opptil deg når du vil innfri hele eller deler av lånet. Utbetaling skjer til din personlige konto og du står fritt til å disponere pengene - hvilket gir deg muligheten til å realisere noe uten å måtte vente.

Tilbakebetaling skjer gjennom faste beløp i en fastsatt nedbetalingsplan du følger, slik at du til enhver tid har kontroll på din økonomi samtidig som at du hver måned reduserer utestående gjeld.

Hos Komplett Bank ligger den nominelle renten på 7,9 til 24,9 prosent. Hvilken rente du får blir avgjort etter en vurdering av lånebeløp og den økonomiske situasjonen din. Når du søker om forbrukslån i Komplett Bank vil du motta et uforpliktende lånetilbud hvis du kvalifiserer for ett.