Til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål om lån på nett

Det finnes mange tilbydere av lån på nett, og for en som kanskje ikke er så godt kjent i terrenget, kan alle lånene tilsynelatende se helt like ut. Vi har samlet spørsmål og svar du burde tenke over før du søker om lån på nett.

Gjennom et langt liv er det ikke en uvanlig å havne i en situasjon der det oppstår et midlertidig pengebehov, og de fleste av oss vil oppleve det en eller annen gang – kanskje til og med flere. Et alternativ som ikke blir for innviklet, er forbrukslån. Det er et lån som ikke krever egenkapital eller at du må stille spesifikke gjenstander eller eiendeler som sikkerhet for å få det utbetalt.

Hva er et bra lån på nett?

Før du setter i gang prosessen bør du forsikre deg om at du velger å søke om et bra lån på nett. Det som kan virke bra for mange trenger ikke nødvendigvis å passe like godt for deg. Løsningen for å få et bra lån på nett, er derfor å gjøre hjemmeleksen nøye og sammenligne ulike lån på egenhånd.

Et bra lån er et lån som ikke vil koste deg for mye og som løser ditt kortsiktige pengebehov på en god måte. Se derfor etter den effektive renten, ettersom det er den som avgjør hvor mye penger du må ut med når du skal nedbetale lånet. I tillegg til disse utgiftene, kommer gebyrer i tillegg. Nedbetalingstiden er også avgjørende i forhold til hva du må ut med hver måned. Lang eller ingen løpetid gir generelt lave månedsbeløp.

Kan jeg søke om lån på nett?

De fleste banker har noen krav som må oppfylles før du kan søke om å låne penger. Det første kravet er aldersgrense. De fleste krever at du har fylt minst 20 år, for å unngå at unge uten fast inntekt pådrar seg gjeld tidlig. Oppfyller du alderskravet, er neste utfordring i rekken hva du har i inntekt og gjeld.

Kravet om inntekt vil ikke alltid være avgjørende for om du får låne penger, men det vil definitivt påvirke hvor mye du kan låne. Ettersom du ikke trenger å stille med sikkerhet når du søker om forbrukslån, har mange banker et krav om at du tjener minst 200 000 kroner for å i det hele tatt bli vurdert for å kunne låne penger.

Før du søker om lån på nett bør du skaffe deg en god oversikt over din egen økonomi. Hvor mye har du egentlig behov for å låne? Det vil aldri lønne seg å låne mer enn du trenger – for husk at du skal kunne betjene lånet. Selv om banken vil tilby deg en spesifikk lånesum, så er det ikke sikkert at du er villig til å ofre mer enn nødvendig i nedbetaling hver måned.

Hvilke alternativer har jeg?

Lån uten sikkerhet kan komme i mange former. Forbrukslån, refinansiering, båtlån, oppussingslån og fritidslån er bare noen av dem. Komplett Bank har samlet alle disse i ett Lån.

Hos Komplett Bank kan du låne opptil 500 000 kroner, og pengene kan du bruke til akkurat det du vil, om det så er å pusse opp, reise eller fikse bilen. Ikke bare kan du bruke det som du ønsker, men du kan også betale ned lånet når du har økonomi til det, ellers må du kun betale minimumsbeløpet basert på den nedbetalingstiden du har signert på. Vi anbefaler at du lager en nedbetalingsplan du følger.

Hvor mye du kan låne baseres på en kredittvurdering av økonomien din. Den nominelle renten er fra 7,9 til 24,9 prosent. Hvilken rente du får er avhengig av lånebeløpet og den økonomiske situasjonen din.