Til hovedinnhold

Så mye kan du låne

 

Det hender at vi får behov for litt ekstra penger – enten grunnet uforutsette utgifter eller ønsker om å pusse opp eller dra på drømmeferien. Én av løsningene kan være et forbrukslån, men da står du kanskje med spørsmålet om hvor mye du kan låne?

Et forbrukslån er et lån der du ikke trenger å stille sikkerhet i personlige eiendeler, som bil eller bolig. For å kunne søke om et lån er det enkelte kriterier du må oppfylle. Ulike långivere opererer med ulike kriterier, men hos Komplett Bank må du som et minimum:

  • Ha fylt 20 år
  • Ha en fast inntekt (likningstall siste 3 år)
  • Ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

Når disse tre kravene er oppfylt, har du muligheten til å søke om lån. Men kan du egentlig låne så mye som du ønsker?

 

Hvor mye kan du låne?

Hos Komplett Bank kan du søke om Lån opptil 500 000 kroner. Selv om du søker om å låne et spesifikt beløp, er det ikke sikkert at du kvalifiserer for det. Derfor bør du regne nøye ut hvor mye du trenger – for du må huske at du skal betjene lånet og det er ikke nødvendig å låne mer enn du trenger.

Det er nemlig slik at hver gang du søker om et forbrukslån, eller et kredittkort, blir det utført en kredittvurdering av deg. Årsaken til dette er for å avgjøre om du har mulighet til å betjene lånet. Kredittscoren du blir vurdert til, og den interne kredittvurderingen, avgjør hvor mye du kan låne.

 

Avslag eller lavere innvilget beløp?

I enkelte tilfeller kan den individuelle kredittvurderingen av økonomien din, være nok til at du får innvilget et lavere beløp enn du ønsker – og da er det opp til deg som søker å velge om du ønsker å benytte deg av tilbudet.

Opplever du at du får avslag på søknaden din betyr det ikke nødvendigvis at du er en dårlig betaler eller ikke er egnet for et forbrukslån. Det kan helt enkelt bety at det ikke er tilgang til nok informasjon om deg, for å kunne godkjenne søknaden din.

Lånesøknadene går nemlig gjennom en automatisk prosess som tar hensyn til informasjonen du oppgir når du søker. Årsaken til det raske svaret på søknaden er nettopp denne prosessen. I søknadsskjema om Lån står det tydelig hvilke personlige opplysninger du må oppgi, samt ønsket lånesum.

I noen tilfeller blir du også bedt om å sende inn noe ekstra informasjon i form av skattemelding og siste lønnsslipp. Dette for å verifisere at opplysningene som oppgis stemmer. Dette kan Komplett Bank hente automatisk fra Altinn dersom du godkjenner med BankID.

 

Lån fra Komplett Bank

Du kan låne opptil 500 000 kroner uten sikkerhet, og pengene du får innvilget disponerer du som du ønsker. Rentene er fra 7,9 til 24,9 prosent, men hva du får i renter avhenger av privatøkonomien din og lånebeløpet du søker om. Det er heller ingen års- eller uttaksgebyrer.

Du får en fast og oversiktlig nedbetalingsplan, og hver måned får du en faktura som inneholder et minimumsbeløp som inkluderer påløpte renter, gebyrer og avdrag. Det er verdt å merke seg at totalkostnaden for lånet blir mindre jo raskere du nedbetaler. Det er derfor greit å vite at du uten ekstra kostnad kan betale ned raskere enn oppsatt plan tilsier – og selvfølgelig kan du innfri hele lånet uten ekstra kostnader når du måtte ønske det.

Søk om lån opptill 500 000kr fra Komplett Bank i dag.