Til hovedinnhold

Sammenlign forbrukslån – du kan enkelt gjøre det selv!

Vurderer du å ta opp et forbrukslån, men vet ikke hvilket du skal gå for? Da kan det være smart å sammenligne forbrukslån fra ulike aktører slik at du finner det lånet som er best for deg og din økonomi.


Er du ute etter å sammenligne forbrukslån på nettet, vil du finne mange nettsider med informasjon om hvilke forbrukslån som tilsynelatende er best. Men det som er på topp ifølge nettsiden, trenger ikke nødvendigvis å være det som passer for deg.

Det beste du derfor kan gjøre er å utføre en sammenligning av forbrukslånene på egen hånd. Ved å sette deg inn i ulike tilbud og betingelser, minimerer du sjansen for å velge et lån du ikke blir fornøyd med. Lånene som finnes i markedet har også ulike produktfordeler, som kan være avgjørende for om du bør velge som du gjør.

 

Dette kan du se etter når du sammenligner forbrukslån

Start med å finne ut hva som er viktig for deg når du først skal søke lån. Er det rask utbetaling, høy låneramme, en konkurransedyktig nominell rente eller fleksibel nedbetaling? Bruk disse punktene som et utgangspunkt når du sammenligner forbrukslån:

  • Lånebeløp - hvor mye kan du låne?
  • Responstid - får du raskt svar eller må du vente?
  • Utbetaling - kan långiveren tilby rask utbetaling eller har de lang behandlingstid?
  • Nedbetalingstid - er det en maksgrense eller står du fritt til å velge dette selv?
  • Gebyrer - slipper du for eksempel å betale årsgebyr?

Når du deretter har kommet frem til det eller de lånene som ser ut til å ha attraktive vilkår, kan du sende inn søknader. Søknadene bør sendes inn med like opplysninger fra deg. Det er nemlig helt uforpliktende å søke, noe som vil gi deg muligheten til å vurdere de ulike lånetilbudene du får. Slik kan du finne frem til et forbrukslån som er best for deg.

 

Forbrukslånet for deg som ønsker fleksibilitet

Dersom fleksibel nedbetaling er et av punktene som er viktig for deg, vil du etter en sammenligning av forbrukslån se at Lån fra Komplett Bank er et alternativ som skiller seg ut. Her får du nemlig både tryggheten av en oversiktlig nedbetalingsplan, med fleksibiliteten til å nedbetale raskere hvis du har mulighet. Det eneste du trenger å forholde deg til, er å betale minstebeløpet på fakturaen hver måned. 

Rentesatsen på lånet avhenger av både lånebeløp og privatøkonomi. En kredittsjekk blir gjennomført på søknadsøyeblikket for å avgjøre hvilken rente du tildeles. Når søknaden din er behandlet, mottar du et uforpliktende lånetilbud.

 

Har sammenligningen ført til en avgjørelse?

Det kan være greit å vite at du ikke binder deg til noe som helst før du velger å akseptere lånetilbudet. Dette gjør du ved å signere elektronisk med BankID, som er den raskeste løsningen. Er du rask nok til å fullføre søknaden, kan lånebeløpet i mange tilfeller utbetales allerede samme dag.

Med pengene på konto er du klar til å disponere de akkurat som du selv ønsker.

Har du foretatt en sammenligning av forbrukslån og ønsker å søke Lån fra Komplett Bank, er det ikke mer enn noen tasteklikk unna.