Se hva forbrukslån koster med vår kalkulator! | Fleksibelt Lån opptil kr 500 000
Vennligst vent...

minimum å betale per måned (eksempel ved 14,3% nom. rente)

Se hva forbrukslån koster med vår kalkulator!

Vurderer du å ta opp et lån uten sikkerhet? I din endelige vurdering kan du bruke en kalkulator for å få en indikasjon på hva et forbrukslån kan komme til å koste deg.

Noen forbrukere kan være skeptiske til forbrukslån fordi de mangler erfaring med det selv, mens andre kan ha tatt opp et lån tidligere – som ikke viste seg å bli som forventet. De har kanskje ikke sjekket ulike forbrukslån på forhånd med en lånekalkulator, men heller hoppet på det som så ut som et veldig godt tilbud. Det er nemlig smart å gjøre undersøkelser før du faktisk søker og aksepterer eventuelle lånetilbud du mottar.

Start med å finne ut hva slags vilkår som betyr mest for deg. Er det at forbrukslånet har lav rente, fleksibel betaling eller kanskje begge deler? Trenger du lånet raskt eller kan du vente noen dager for å få det beste tilbudet? Slike spørsmål kan være lurt å ta med i vurderingen av hvilken långiver du skal gå for. Sjekker du i tillegg en kalkulator for forbrukslånet, kan du enklere finne et lånetilbud som kan passe for din økonomi.

Så, hva koster et forbrukslån?
Dersom kriteriene nevnt ovenfor er noe som gjelder for deg, kan Fleksibelt Lån fra Komplett Bank være et alternativ til forbrukslån for deg. Lånet har nemlig en fleksibel nedbetaling, noe som kan gi deg relativt lave månedskostnader – kanskje langt mindre enn det du tror. Vi kan gi deg et låneeksempel: 

Dersom du låner kr 65 000 og blir tildelt en nominell rente på 14,3 prosent, hvilket utgjør en effektiv rente på 16,9 prosent gitt 5 års nedbetalingstid, vil månedsbeløpet bli kr 1 572 – forutsatt at du betaler like mye hver måned i fem år. 

Dersom du kun vil betale minimumskravet på renter og gebyrer, utgjør ikke dette mer enn 809 kroner i måneden, med samme låneeksempel. Du står også fritt til å velge om du heller vil betale ned enda raskere, og dermed kutte ned på både tid og rentekostnader. Merk at en endelig rentesats blir satt etter en individuell kredittsjekk på søknadstidspunktet, noe som betyr at du kan få en høyere, men også lavere rente enn i dette eksempelet.

Forbrukslån − en god løsning for mange
Forbrukslån har på flere måter fått et ufortjent rykte, blant annet på grunn av det som mange anser for å være høye renter. Men et forbrukslån er likevel en god løsning for dem som ønsker eller trenger ekstra kapital raskt som også kan betale ned lånet innen rimelig kort tid, enn det er å måtte spare opp eller skaffe pengene på en annen måte.

Kanskje har du planer om oppussing hjemme eller på hytta, en drøm om å reise verden rundt eller bare et ønske om å gjennomføre flere nødvendige kjøp av mindre betydning. Kanskje bilen må på service, ønske om ny skiboks eller en vaskemaskin som må byttes ut i løpet av kort tid? Dersom bufferkontoen din ikke dekker alle slike utgifter på én gang, kan et lån uten sikkerhet være et godt alternativ. Har du sjekket med en lånekalkulator for forbrukslån hva et lån kan komme til å koste deg? 

Sjekk selv kostnaden på et forbrukslån med en kalkulator
På Komplett Bank sin hjemmeside kan du selv sjekke hva du må betale for ønsket forbrukslån med en enkel kalkulator. Flytt markøren for å finne riktig lånebeløp mellom kr 10 000 og kr 500 000, og du ser hva minimumsbeløpet blir i måneden. Alt utover dette beløpet står du fritt til å bestemme selv – en fleksibilitet som ganske enkelt gir deg større økonomisk frihet i hverdagen. 

Sjekk ut lånekalkulatoren og få et raskt overblikk over hva månedsutgiftene dine kan bli.
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.