Til hovedinnhold

Slik kan du finne et forbrukslån som er best i din test

Dersom du gjør et søk på internett for å finne et forbrukslån som er best i test, er det noen ting du bør være obs på. Er testen troverdig eller ikke, og hva skal du se etter for å finne forbrukslånet som er det rette for deg?

Søker du på nettet etter et forbrukslån som er best i test, vil det dukke opp ganske mange nettsider som påstår at ulike lån er det beste alternativet. Men det er ikke alltid så greit å vite om man virkelig kan stole på denne informasjonen, og det vil derfor være lurt å se på det som står med et objektivt blikk. 

Det du derimot kan få ut av testene av forbrukslån, er et raskt overblikk over de ulike fordelene til de forskjellige långiverne. Dermed kan du bruke sammenligningen til å finne et alternativ som passer deg uavhengig av testens resultat. 

Dette bør du se etter i en test over forbrukslån

Noen punkter er viktigere enn andre når du skal vurdere hvilken långiver du skal gå for. Finn det som er best for deg ved å gå over disse tingene i en test av forbrukslån:
Nominell og effektiv rente. Her opererer de ulike aktørene med veldig forskjellige tall, så det vil lønne seg å velge en långiver med lavest rentesats
Klikk deg inn til den aktuelle aktøren og sjekk om de har en lånekalkulator som gir deg en pekepinn på hva lånet kan komme til å koste deg.
Hvor mye kan du låne? Trenger du finansiering for å oppfylle store drømmer, bør du sjekke hvor høyt tak det er på lånerammen. Da slipper du at det er dette som begrenser deg fra å realisere det du ønsker.
Nedbetalingstid. Må du betale ned forbrukslånet i løpet av 10-15 år eller er det alternativt fleksibel nedbetaling? 
Er det noen gebyrer? Hvis det følger gebyrer på lånet hver måned bør du sammenligne disse og ta dette med i sammenligningen, slik at du også her kan spare penger. 

Forbrukslån er ikke likt for alle 

Husk at et forbrukslån som er best i test for én lånekunde ikke nødvendigvis er det samme for deg. Dette er fordi privatøkonomien spiller en viktig rolle når långiveren skal gi deg et tilbud. Det blir nemlig gjennomført en ekstern kredittsjekk av alle som søker, og sammen med ditt ønskede lånebeløp, er det denne vurderingen som tilsier hva slags rente du får på lånet ditt. Derfor kan du for eksempel få et mer attraktivt tilbud enn en annen som søker fordi utgangspunktet er ulikt. 

Det er uforpliktende å sende inn en søknad, så det er ingen grunn til å vegre seg for å søke forbrukslån. Når du søker får du kun svar på om du får innvilget det ønskede beløpet eller ikke, og du forplikter deg ikke til noe som helst før du velger å akseptere tilbudet du eventuelt får. 

Hvilket forbrukslån er best i din test?

Fleksibelt Lån fra Komplett Bank oppfyller en del av kriteriene som for mange lånekunder gjør at dette forbrukslånet er best i test for dem. Med en nominell rente som starter på 7,9 prosent, fleksibel nedbetaling og ingen års- eller uttaksgebyr, er dette et godt alternativ blant de lånene i samme kategori som finnes på markedet. 
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.