Til hovedinnhold

Velg riktig forbrukslån i Norge


Dersom du er eller har vært ute etter å låne penger, har du garantert lagt merke til hvor mange alternativer til forbrukslån det finnes i Norge. Hvordan skal du da kunne ta det rette valget?

Gjør du et søk etter «forbrukslån» i en søkemotor oppdager du raskt at det dukker opp mange muligheter. Med flere hundre tusen nettsider som både består av långivere og informasjon om forbrukslån, er det fort gjort å bli mer forvirret enn sikker når du skal ta en beslutning.

Det er likevel ingen grunn til å hoppe på det første og tilsynelatende beste alternativet du kommer over blant forbrukslån i Norge. Vi vil med dette gi deg konkret informasjon om forbrukslån slik at valget ditt blir enklere.

Hva bruker vi forbrukslån i Norge til?

Når det er så mange ulike aktører som tilbyr forbrukslån i Norge, betyr det også at mange nordmenn benytter seg av det. Og det er kanskje ikke så rart – for fremfor å bruke lang tid til å spare opp penger, kan man realisere en drøm eller et prosjekt innen kort tid.

Det er det samme akkurat hva som er din grunn til å søke om et forbrukslån, pengene kan du disponere som du vil. Men du bør på forhånd ha funnet ut hva pengene skal gå til. Kanskje det er små eller store oppussingsprosjekter hjemme eller på hytta, en unik reise langt avgårde eller finansiering til et bryllup eller andre store begivenheter som opptar drømmene dine?

Med en ordentlig gjennomtenkt plan før du tar opp lån, blir det også lettere å håndtere lånet. Samtidig vil du med en slik fremgangsmåte få mest mulig ut av pengene du låner.

Vær kritisk når du sammenligner

Når du vet hvorfor du skal søke forbrukslån er det naturlig å ty til internett. Ofte kan det være en fordel at du ser på det som står skrevet på en tilfeldig nettside med et kritisk blikk. En generell huskeregel som du kanskje også tar hensyn til når det gjelder andre ting, er at dersom noe virker for godt til å være sant, så er det faktisk det.

Derfor vil det være smart å ikke slå til på det første forbrukslånet du finner i Norge, men at du faktisk bruker litt tid til å gjøre en gjennomgang. Innhenter du i tillegg ulike lånetilbud, får du muligheten til å sammenligne lånene – og velge det tilbudet som du synes er best ut ifra dine behov.

Et fleksibelt forbrukslån i Norge

Før du sender inn søknader om lån, bør du finne ut av hva som er viktigst for deg som lånekunde. Er det nedbetalingstiden, hvor høy lånerammen er, eller fleksibilitet hva gjelder nedbetaling?

Dersom fleksibilitet er det som veier tyngst, kan Lån fra Komplett Bank være et godt alternativ. Du får friheten til å bestemme hvor mye du vil nedbetale av lånet utover minstebeløpet som inkluderer avdrag, renter og termingebyr som faktureres hver måned. En slik fleksibilitet vil gi deg større økonomisk spillerom i hverdagen. 

Du får tid til å tenke

Dersom du velger å gå for Komplett Bank sitt tilbud blant forbrukslån i Norge, kan du gjøre dette elektronisk. Prosessen er smidig og du får svar med en gang om søknaden din er godkjent eller ikke. Et eventuelt lånetilbud er helt uforpliktende og gyldig i 30 dager – så du har tid til å tenke nøye gjennom om du velger å akseptere.