Til hovedinnhold

Bli kjent med betingelsene før du søker lån uten sikkerhet

 

Grunnene til å søke om lån uten sikkerhet kan være mange, men før du tar opp et usikret lån bør du gjøre deg kjent med lånets betingelser. Noe må du bare vite før du skal søke om lån uten sikkerhet.

Noen ganger kan det å ta opp et forbrukslån være nødvendig for å opprettholde en midlertidig balanse i økonomien – andre ganger låner vi penger for å oppfylle drømmer, om det så er oppgradering av hjemmet eller en etterlengtet ferie. Uansett grunn, er det viktig at du gjør hjemmeleksa grundig og blir kjent med betingelsene før du skal søke lån uten sikkerhet. Det gjelder både betingelsene for å få låne penger, samt de du takker ja til når du godtar lånet.

 

Betingelser for lån uten sikkerhet

Det er lett å glemme at lån må betales tilbake, og det er ikke alltid like enkelt å forstå hva totalkostnaden blir før man søker lån uten sikkerhet. Mange ser kun på renten og tenker at det går greit, men gebyrene går ofte i glemmeboka. Det kan være mange forskjellige gebyrer knyttet til et lån uten sikkerhet. Dette er oversikten over betingelser du bør sjekke:

Etableringsgebyr: De fleste utlånere krever etableringsgebyr. Årsaken er for å dekke deres utgifter til behandling av søknaden din om lån og administrasjon av utbetaling. Dette beløpet varierer fra bank til bank, men det kan strekke seg opptil 3000 kroner.

Termingebyr: Terminene for tilbakebetalingen kan være hver måned, hvert kvartal, to ganger i året, en gang årlig eller etter egen avtale med utlåner. Det er helt vanlig å måtte betale et termingebyr i tillegg til renter og avdrag på lånet, men husk at det også her er penger å spare ved å velge en bank fremfor en annen.

Fakturagebyr: Mens enkelte utlånere ikke har fakturagebyr når det foregår elektronisk, via AvtaleGiro eller faktura på epost, har andre gebyr for å sende ut faktura uansett om det er gjennom post eller elektronisk.

I tillegg er det viktig å vite forskjellen på nominell og effektiv rente. Kort forklart er den nominelle renten det årlige rentebeløpet du betaler, oppgitt i prosentsats. Den effektive renten er hele summen av alle omkostninger, rentes rente, gebyrer og den nominelle renten. Det er denne renten som representerer totalkostnaden på et lån uten sikkerhet.

 

Betingelser hos Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du søke om opptil 500 000 kroner i lån uten sikkerhet. Hvor mye du får innvilget er basert på en kredittvurdering av økonomien din. Den nominelle renten ligger på mellom 7,9 til 24,9 prosent. Denne er også avhengig av den økonomiske situasjonen din, i tillegg til ønsket lånebeløp. Av gebyrer er det følgende du har å forholde deg til:

  • Etableringsgebyr: 490-1990 kroner, avhengig av lånebeløp
  • Termingebyr: 35 kroner
  • Årsgebyr: 0 kroner
  • E-postfaktura/AvtaleGiro: 0 kroner
  • Papirfaktura: 35 kroner
  • Uttaksgebyr: 0 kroner

 

Fleksibel nedbetaling av lån uten sikkerhet

Komplett Bank tilbyr både en oversiktlig nedbetalingsplan og  fleksibilitet ved nedbetaling. Du kan nemlig betale tilbake når du selv ønsker og har økonomi til det. Den eneste betingelsen er at du minimum betaler renter, avdrag og gebyrer hver måned.