Til hovedinnhold

Trenger du finansiering til et bestemt formål?

Mange forbinder uttrykket finansiering med en bedrift som trenger ulike løsninger for kort- eller langsiktig kapital, men det kan også være at du som privatperson trenger finansiering til et formål du selv har valgt.

I Store Norske Leksikon står det at ordet finansiering betyr «anskaffelse av kapital til et foretaks anlegg og drift, eller til gjennomføring av et bestemt tiltak.» Ofte er det bedrifter som trenger slik finansiering, i form av løsninger som nedbetalingslån, kassekreditt, leasing og factoring.

Det er imidlertid ikke bare bedrifter som kan ha bruk for finansiering, men også privatpersoner som ønsker kapital for å realisere en drøm eller for å kunne gjennomføre et spesielt prosjekt.

Er du en gründer eller en drømmer?

Hva er det du ønsker finansiering til? Er du en gründersjel som ønsker å finansiere et lønnsomt prosjekt eller videreutvikling av din egen bedrift? Planlegger du å pusse opp kjøkken eller bad, renovere hytta eller bygge terrasse? Vil du endelig dra på den reisen du har drømt om i en årrekke, men som du aldri får spart opp til? Eller vil du investere i en ny sykkel, en båt eller en spesiell begivenhet?

Finansieringen du trenger kan være gjennom oppsparte midler eller via et lån uten sikkerhet, som for eksempel et forbrukslån. Det er en rask og enkel måte å skaffe kapital til ditt bestemte formål på.

Søk finansiering hos Komplett Bank

Velger du å søke forbrukslån hos Komplett Bank trenger du ikke oppgi hvilket formål du ønsker å finansiere, og pengene låner du uten sikkerhet. Du kan i tillegg disponere de akkurat som du vil.

Du vet sikkert at et forbrukslån har høyere rente enn andre lån, som boliglån eller billån. Det kan ganske enkelt forklares slik: Fordi et forbrukslån ikke krever at du stiller med sikkerhet, er det også en høyere risiko for en bank å låne deg penger.

Men ikke la rentene stoppe deg fra å søke om finansiering til det du vil, for det er uansett en individuell vurdering som avgjør akkurat hvilken rente du får på lånet ditt. Dette er også grunnen til hvorfor du ikke nødvendigvis vil få samme rente som en annen som søker akkurat samme finansiering som deg.

Nyttig med lån

Med en tilrettelagt plan på forhånd blir det enklere å nå målet ditt, så før du søker forbrukslån bør du finne ut av hva du ønsker finansieringen til og hvor høyt lånebeløp du ønsker. 

Og glem ikke at lånte penger til finansiering skal betales tilbake. Fordelen med et Lån hos Komplett Bank er at du får en oversiktlig nedbetalingsplan, med muligheten for å innfri helt eller delvis når du måtte ønske. Ønsker du å sette opp din egen nedbetalingsplan på kortere tidsperiode enn det som er signert på kan du lese mer om hvordan du går frem her.

Dersom du er på jakt etter finansiering for å kunne realisere ditt bestemte formål, kan du søke om Lån fra Komplett Bank her.