Til hovedinnhold

Kan jeg få lån uten sikkerhet med lav rente?

Ønsker du å pusse opp hjemme, oppgradere hjemmekinoanlegget, ta en velfortjent ferie eller rett og slett bare betale mange regninger som kom samtidig, kan et lån uten sikkerhet være et alternativ. Alle ønsker et lån med lav rente, men hvordan får du det?

Rente er den kostnaden du må betale for å låne penger. Det vil si at når du låner penger fra en bank, er du nødt til å betale renter for å ha pengene til din disposisjon. På en annen side kan du tenke at du mottar renter når du setter penger inn i banken – for da “låner” banken penger av deg.

Hvordan få lav rente?

I utgangspunktet vil et forbrukslån, som også er kjent som et lån uten sikkerhet, ha høyere rente enn et lån der du stiller for eksempel bolig eller bil som sikkerhet. Årsaken til dette er at banken tar en større risiko for å innvilge deg penger. Men det finnes muligheter for å få et lån uten sikkerhet med lav rente.

Først og fremst må du gjøre hjemmeleksa grundig: Undersøk hva ulike tilbydere tilbyr og sjekk hvilken rente du kan få. Her kan forskjellene være veldig store mellom de ulike bankene. Ved å sammenligne ulike forbrukslån, kan du finne lån som er best for deg og ditt behov.

Hva bestemmer renten?

Til tross for at du har funnet en bank med det som tilsynelatende virker som lav rente, er det ikke automatisk slik at du får den lave renten. Når du søker om et lån uten sikkerhet er det nemlig en individuell vurdering av økonomien som bestemmer hvilken rente du får.

Den individuelle vurderingen er også kjent som en kredittsjekk, der kredittverdigheten din er målt i en skala fra 0 til 100. De viktigste elementene for utregningen av denne skalaen er alder, stabil inntekt, hyppige adresseendringer, om du har et enkeltmannsforetak, betalingsanmerkninger og inkassokrav.

Hvordan kan jeg regne ut renten?

Renter oppgis i prosent, og er også kjent som rentesats eller rentefot. Ofte kan du finne at renten skrives som X % pro anno – eksempel 5 % p.a. dersom renten ligger på fem prosent. Et enkelt eksempel på hvordan du kan regne ut rente er følgende:

Dersom du får en rente på 5 % og du låner 100 kroner, vil du måtte betale fem kroner i renter. Etter et år vil du da skylde 105 kroner.

Lån uten sikkerhet hos Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du søke om å låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet. Lånet kan du bruke på akkurat det du selv vil, og du kan betale ned lånet når du føler du har økonomi til det. Det eneste du er nødt til å betale er påløpte renter, avdrag og gebyrer av utestående beløp.

Renten tilbys fra 7,9 til 19,9 prosent, men hvilken rentesats du ender opp med er avhengig av den individuelle kredittvurderingen og lånebeløpet du søker om. Det er heller ingen års- eller uttaksgebyrer på Lån fra Komplett Bank.