Til hovedinnhold

Lån penger på dagen – er det mulig?

For å svare enkelt på spørsmålet over – ja, det er mulig. Det er likevel ikke bare å ta for gitt at du kan låne penger på dagen. Hvordan fungerer det egentlig?

 

Det å skulle søke lån var før internettets tid et relativt tidkrevende prosjekt. Du måtte skrive ut ulike skjemaer som du deretter skulle fylle ut for hånd, for så å putte dokumentene i en konvolutt, og så gå på Posten for å frankere brevet før du fikk sendt det.

I dag har fremgangsmåten for å søke lån blitt mye mer praktisk, og det er gjort med noen kun få tasteklikk. Dersom søknaden din blir godkjent, kan det i noen tilfeller være slik at du kan søke lån av penger og få de utbetalt samme dag, eller en av de nærmeste dagene.


Sikre deg kort behandlingstid

Selve søknadsprosessen er den samme hos de fleste aktører som tilbyr lån over nettet, med ulike systemer som sikrer en helautomatisert og elektronisk behandling av søknadene som mottas.

Når du har fylt ut og sendt inn skjemaet, blir det utført en automatisk kredittsjekk for å få en oversikt over din personlige økonomi og innsamling av historiske data. Denne er med å avgjør om banken ønsker å godkjenne søknaden din eller ikke. Dersom du får søknaden godkjent og du ønsker å akseptere tilbudet du mottar, sier det seg selv at en elektronisk signering vil sikre en smidig prosess, så ha derfor BankID i nærheten.

Du kan bli bedt om å sende inn ytterligere informasjon om deg selv, som siste lønnsslipp og Skattemelding (selvangivelse). Komplett Bank tilbyr SBL, som vil si automatisk innhenting av inntekts- og skatteopplysninger fra altinn. Dette sparer tid og gjør det enklere for deg og saksbehandler.

Ønsker du best mulig sjanse for å få utbetalt lån i løpet av få dager, bør du søke så tidlig på dagen som mulig – i god tid innenfor bankens åpningstid. Dette sikrer vanligvis en raskere prosess.


Lån penger til noe 

Det anbefales at du holder deg til ett lån om gangen og ikke låner mer enn du kan håndtere. I tillegg bør du ikke låne til hva som helst – det skal jo tross alt betales tilbake inkludert påløpte renter for perioden. En god huskeregel når det gjelder forbrukslån at du ikke bør låne penger til generelt forbruk, men heller til noe av varig verdi. Invester for eksempel i oppussing av boligen eller minner for livet fra en reise. Mulighetene er likevel mange, og du velger selv hva pengene skal gå til.

Lån fra Komplett Bank gir deg dermed en ekstra trygghet i form av en buffer når du trenger det, og tilbyr rask utbetaling.