Til hovedinnhold

Låne penger uten sikkerhet til en velfortjent ferie?

 

Når hverdagen står på og at man føler at alt nærmest dreier seg om jobben, kan det være naturlig å tenke at en pause hadde vært på sin plass. Selv om man jobber hardt er det ikke alltid at slik at også sparekontoen gjør det. Det er mange som føler at de jobber og jobber uten at sparekontoen reflekterer timene som blir lagt igjen på arbeidsplassen. Er du en av dem som gjerne skulle tatt en liten ferie, men mangler finansiering? Da er det mulig å låne penger uten sikkerhet og betale ned på lånet over tid.

Det er vel ingen arbeidstaker som oppriktig mener at han angrer på at de ikke jobbet mer. Derimot er det vanlig at folk sier de skulle utnyttet seg av alle muligheter til å oppleve ting mens de hadde sjansen. Men da er det viktig å huske at noen ting aldri er for sent å gjennomføre.

Selv om 20 og 30-årene er en ideell tid å oppleve eventyr, er det ingenting i veien for å pakke kofferten og sette seg på et fly når barna tåler å være igjen hjemme. For som det sies; det eneste som faktisk gjør oss rikere, er reise og opplevelser.

Hva slags ferie drømmer du om?

En velfortjent ferie kan være så mangt. Kanskje ønsker du å oppleve noe du aldri har gjort før, som å bestige fjelltopper, danse samba og dra på karneval, eller sykle de langstrakte veiene i Spania? Eller ønsker du å bare kose deg litt ekstra med kulinariske skatter og morsomme aktiviteter i land du allerede har besøkt?

Når man først drar på ferie vil man gjøre det uforglemmelig – og det kan fort koste litt. En ferie for mange medfører noe høyere forbruk enn det ellers ville ha gjort. Det kan ta lang tid å spare opp penger om det meste man tjener går til å «bo». Da kan det være godt å vite at man kan låne penger uten sikkerhet, og betale ned når økonomien tillater for å spre kostnaden over tid.

Lån uten sikkerhet

Hos Komplett Bank kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner. Dette er et forbrukslån uten sikkerhet, der du disponerer pengene slik du selv ønsker.

Selv om du har sett for deg en spesifikk lånesum, er det ikke nødvendigvis slik at det er akkurat den du får innvilget. Hvor mye penger du får låne, er avhengig av en individuell vurdering. Denne vurderingen, sammen med innvilget lånebeløp bestemmer også hvilken rente du får. Den nominelle renten tilbys på nivåer mellom 7,9 og 24,9 prosent.

Få mer ut av ferien med budsjett

For å få mest mulig ut av ferien kan det lønne seg å lage et budsjett. På den måten får du en god oversikt over hvor mye du kan bruke på opplevelser under reisen. Er du backpacker-typen og derav ikke så kresen på hvor du ønsker å reise eller bo, kan du finne rimelige pakkeløsninger eller restplasser. Ved å spare inn på reisekostnader, har du mer penger til ting som betyr noe for deg, for eksempel restaurantbesøk, shopping og innganger til attraksjoner, konserter og andre typer opplevelser.

Det er også viktig å huske på at lånet skal betales tilbake. Komplett Bank tilbyr en fast nedbetalingsplan, men med frihet til å betale ned raskere hvis du ønsker og har økonomi til det.