Til hovedinnhold

Sammenlign lån på egen hånd

Vil du sammenligne lån på egen hånd for å finne det som egner seg best for deg? Her er noen tips til hva du bør se etter.

 

Aller først bør du vite hvorfor du vil låne penger og hvor mye du trenger å låne. Deretter er det naturlig å ty til et Google-søk for å se hvor du skal henvende deg. Søkeresultatet vil vise et enormt utvalg, så hvem skal du velge? Dette bør du se etter når du skal sammenligne lån.

 

Hvor mye kan du låne?

Sjekk både hvor mye du kan låne, hvor ofte du kan låne og om du kan disponere pengene som du vil. Kan du låne mer innenfor den tildelte lånerammen når du vil eller ikke? Med en slik mulighet kan lånet fungere som en buffer dersom behovet oppstår.

 

Hvor lenge må du vente på svar?

De aller fleste setter pris på kort responstid når de sender inn en søknad på lån. I de aller fleste tilfeller går det så fort at du får svar nesten umiddelbart. Da slipper du å lure på om du kan låne det ønskede beløpet eller ikke. Men sjekk likevel hos de ulike aktørene om det står noe om forventet responstid.

 

Når kan du motta utbetaling?

Søker du via nettet, er den elektroniske prosessen ofte helautomatisk slik at behandlingstiden er kort. Noen banker kan derfor tilby utbetaling av lånet kanskje allerede samme dag som du søker, men du trenger uansett ikke vente lenger enn et par virkedager før du får pengene på konto. Det er flere ting som avgjør hvor raskt det går – som långiverens åpningstider, om du søker i god tid innenfor denne åpningstiden og systemet de bruker.

 

Hvor lang tid kan du bruke på nedbetaling?

Er det en maksgrense eller kan du velge dette selv? De aller fleste långivere setter en grense på hvor mange år du kan bruke på å nedbetale lånet. Dette krever at du låser deg til å betale en fast sum i måneden, noe som kan virke økonomisk begrensende for noen. 

Enkelte banker tilbyr derimot fleksibilitet ved nedbetaling, slik at du kan nedbetale raskere eller fullstendig uten ekstra kostnad. På denne måten får du både tryggheten av en fast og oversiktlig nedbetalingsplan, men samtidig muligheten for å underveis redusere totalkostnaden på ditt lån.

 

Er det mange gebyrer?

Noen långivere har gebyrer for både det ene og det andre, noe som i løpet av et eller flere år kan utgjøre ganske mye ekstra. Sjekk derfor dette når du sammenligner lån, slik at du sparer der du kan.

 

Dette får du hos Komplett Bank:

Hos Komplett Bank kan du søke om lån mellom 10 000 og 500 000 kroner, og du får raskt svar på søknaden. Lånet disponerer du akkurat som du vil. Du betaler ikke årsgebyr og det tibys nedbetalingsplan med fleksibilitet.

Har din sammenligning av lån ført til at du vil søke lån hos Komplett Bank, kan du leser mer og søke her.