Slik kan du enkelt refinansiere ditt lån | Refinansiering fra Komplett Bank
Vennligst vent...

Slik kan du enkelt refinansiere ditt lån

Har du et dyrt lån med dårlige betingelser? Eller kanskje har du flere smålån som du betaler både gebyrer og høye renter på? Da kan det være lurt å refinansiere dine lån. Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre det, og hva du skal se etter når du velger bank.

Mange kvier seg for å starte prosessen med å refinansiere lån, og tenker at dette er en papirmølle med lange godkjenningsprosesser og mye byråkrati. Heldigvis trenger det ikke være slik.

Hos Komplett Bank trenger du kun fylle inn et enkelt skjema på nett, deretter får du svar på din søknad umiddelbart. Du kan låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet, og så snart lønnsslipp og selvangivelse er verifisert utbetales pengene til din konto. Med andre ord, er hele prosessen smidig og smertefri.

Spar penger ved å refinansiere lån

Ved å refinansiere dyre lån, kan du få bedre oversikt over din privatøkonomi. Ved å bytte til en bank med lavere renter og gebyrer, vil du dessuten kunne spare mye hver måned. Disse pengene kan du jo for eksempel bruke på en avslappende reise, en ny TV eller kanskje noe helt annet?

Komplett Bank tilbyr i tillegg et lån med fleksibilitet, og vi kaller det nettopp det – Fleksibelt Lån. Dette betyr at du betaler ned lånet i ditt eget tempo, og på dine premisser. Enten du trenger noen måneder med avdragsfrihet på grunn av uforutsette utgifter, eller om du i enkelte måneder har mulighet til å betale ned mer enn vanlig. Du bestemmer helt selv, og er ikke bundet til et spesifikt beløp hver måned, annet enn renter og gebyrer.

Det anbefales likevel på det sterkeste å ha en nedbetalingsplan, der du setter deg et mål for når lånet skal være nedbetalt. Ved å sette deg et slikt mål, øker du sjansene for å sitte igjen med verdier i stedet for gjeld i løpet av kun noen år.

Oversiktlig med kun en långiver

Bedre økonomi er et godt argument i seg selv for å refinansiere lån. En annen positiv bieffekt er at du ved å forholde deg til kun én långiver vil få langt bedre oversikt. Fra å ha flere ulike forfallsdatoer, og flere banker som skal ha sine gebyrer, trenger du ved refinansiering kun å forholde deg til ett betalingspunkt. Da minimerer du samtidig risikoen for å glemme regninger som ligger til forfall, og du får mindre administrering.

Med andre ord finnes det en rekke gode argumenter for refinansiere lån. Med penger spart og bedre oversikt, er sjansene store for at du raskere vil være i stand til å nedbetale gjelden, og dermed opparbeide deg en bedre likviditet over tid. Dette er utelukkende positivt. En bedre privatøkonomi vil også bedre din kredittscore hos bankene, hvilket kan betyr at du kan oppnå de beste vilkårene i landets banker.

Om du velger å refinansiere lån hos Komplett Bank, vil du i løpet av kun et par arbeidsdager være på vei mot en bedre og mer oversiktlig økonomi. Pengene du sparer kan du bruke på hva du vil.

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.