Til hovedinnhold

Søke lån? Still deg selv disse spørsmålene

1. Hvorfor vil jeg låne penger?

Et generelt råd når det gjelder forbrukslån, er at du ikke bør søke lån til hva som helst. Tenk at det skal være til noe av verdi, eller at det på en eller annen måte skal berike livet ditt. Det kan være både i form av investeringer, men også i form av uforglemmelige minner.

Derfor er det mange som låner penger til oppussing og oppgradering av boligen for å øke verdien ved et eventuelt salg, eller for å oppfylle en drøm om å eie en båt eller motorsykkel. Noen velger å finansiere andre prosjekter eller store begivenheter, som for eksempel et bryllup. Mange låner for å kunne dra på en drømmereise – som gir minner for livet.

2. Hvor mye vil jeg låne?

Når du vet hva du skal bruke pengene til, så vet du trolig også hvor mye penger du trenger å låne for å realisere planene. De fleste er enige i at det ikke er noe poeng i å låne mye mer enn du har behov for. Har du et prosjekt som krever 100 000 kroner, trenger du ikke søke om 500 000 kroner. Husk at all gjeld skal betales tilbake inkludert påløpte renter for perioden.

3. Hvor skal jeg søke lån?

Når det finnes så mange aktører på markedet som tilbyr lån, er det ikke alltid like greit å vite hvem man skal søke lån hos. Et tips er å sammenligne lånevilkår hos flere långivere for å finne det alternativet som passer deg best.

Er det for eksempel viktig for deg å ha en fleksibilitet i forhold til nedbetalingen, bør du velge en långiver som tilbyr dette. Ta også en kikk på hvilke renter de ulike aktørene kan tilby, men husk at det er en individuell kredittvurdering som avgjør nøyaktig hvilken rente du får på ditt lån. Det kan være lurt å søke flere steder slik at sammenligningsgrunnlaget blir mest rettferdig. Hos alle banker mottar du et uforpliktende lånetilbud.

4. Hva kan jeg klargjøre på forhånd?

Hvilke opplysninger du må oppgi når du søker lån, står gjerne klart og tydelig i søknadsskjemaet eller på bankens nettsider. Skal du søke om et stort beløp, krever ofte banken at du også sender inn kopi av både Skattemelding (selvangivelse) og lønnsslipp. Har du elektroniske kopier av dette liggende på dataen før du starter søkeprosessen, sparer du deg selv for tid og sikrer en mest mulig smidig søknadsprosess. Enkelte banker tilbyr SBL, som vil si at du godkjenner med BankID at banken kan hente inntekts- og skatteopplysninger fra altinn direkte. 

5. Rask behandling

Det kan være at man står midt oppi en oppussing eller har fått motorhavari på en bruktbil du nylig har kjøpt, da vil det være beleilig å velge en bank som har hurtig og enkel søknadsprosess fra start til slutt. Søker du forbrukslån fra Komplett Bank kan du i enkelte tilfeller få lånet på konto samme dag!

Har behovet for hurtig tilskudd av penger, søk Lån i Komplett Bank i dag.