Til hovedinnhold

Søke lån? Still deg selv disse spørsmålene

1. Hvorfor vil jeg låne penger?

Det er mange som låner penger til oppussing og oppgradering av boligen for å øke verdien ved et eventuelt salg, eller for å oppfylle en drøm om å eie en båt eller motorsykkel. Noen velger å finansiere andre prosjekter eller store begivenheter, som for eksempel et bryllup. 

Et generelt råd når det gjelder forbrukslån er å ikke låne mer enn du trenger, og kan betale tilbake.

2. Hvor mye vil jeg låne?

Når du vet hva du skal bruke pengene til, så vet du trolig også hvor mye penger du trenger å låne for å realisere planene. De fleste er enige i at det ikke er noe poeng i å låne mye mer enn du har behov for. Har du et prosjekt som krever 100 000 kroner, trenger du ikke søke om 500 000 kroner. Husk at all gjeld skal betales tilbake inkludert påløpte renter for perioden.

3. Hvor skal jeg søke lån?

Når det finnes så mange aktører på markedet som tilbyr lån, er det ikke alltid like greit å vite hvem man skal søke lån hos. 

Er det for eksempel viktig for deg å ha en fleksibilitet i forhold til nedbetalingen, bør du velge en långiver som tilbyr dette. Ta også en kikk på hvilke renter de ulike aktørene kan tilby, men husk at det er en individuell kredittvurdering som avgjør nøyaktig hvilken rente du får på ditt lån. Hos oss får du et uforpliktende tilbud når du søker.

4. Hva kan jeg klargjøre på forhånd?

Hvilke opplysninger du må oppgi når du søker lån, står gjerne klart og tydelig i søknadsskjemaet eller på bankens nettsider. Ofte krever banken at du sender inn kopi av både Skattemelding (selvangivelse) og lønnsslipp. Har du elektroniske kopier av dette liggende før du starter søkeprosessen, sparer du deg selv for tid og sikrer en mest mulig smidig søknadsprosess. Vi tilbyr SBL, som vil si at du godkjenner med BankID at vi kan hente inntekts- og skatteopplysninger direkte fra Altinn. 

5. Rask behandling

Det kan være at man står midt oppi en oppussing eller har fått motorhavari på en bruktbil du nylig har kjøpt, da vil det være beleilig å velge en bank som har hurtig og enkel søknadsprosess fra start til slutt. Søker du forbrukslån fra Komplett Bank får du et direkte svar på hvor mye du kan låne.

Velkommen med din søknad i dag.