Til hovedinnhold

Tilrettelegg for et lån på dagen

Behov for ekstra penger raskt? Hvis du trenger et lån på dagen, kan et forbrukslån være en løsning. Sørg for å gjøre det du kan selv for å legge til rette for rask søknadsbehandling– her får du tipsene.

 

De fleste typer banklån krever noe behandlingstid hos den banken som skal låne deg pengene. Og noen ganger har vi bare ikke tid til å vente.

Står du midt i et oppussingsprosjekt og har fjernet baderomsinnredningen uten å ha penger til å sette inn ny, eller bilen trenger akutt reparasjon og lommeboken er tom – ja, da kan det være en løsning å søke om et lån på dagen. Men selv om du trenger penger raskt er det ingen garanti for at lånet blir utbetalt så raskt som du ønsker.


Fordeler med forbrukslån

Et forbrukslån kan være en god løsning. Avhengig av hvor du søker og hvor mye du søker om, krever det ikke langvarig saksbehandling og lånet kan i enkelte tilfeller utbetales på dagen.

Andre fordeler er at du sannsynligvis vil få en bedre rente enn om du belaster et kredittkort med samme beløp. Som regel vil du også få et større lånebeløp enn på et kredittkort, og pengene vil bli overført direkte til kontoen din.

Husk at uansett hvordan du velger å låne pengene dine, enten det er på kredittkort eller via et lån, bør du ikke ta opp kreditt som du ikke klarer å betale tilbake. Gjør alltid en realistisk vurdering av hva privatøkonomien din tåler, og sett opp en realistisk nedbetalingsplan før du søker om pengene.


Dette kan du gjøre selv:

Når du har funnet frem til et lån som kan utbetales på dagen, finnes det flere grep du selv kan ta for å sikre at pengene kommer inn på kontoen din så raskt som mulig.

  1. Legg klar all relevant informasjon og de dokumentene du trenger før du søker. Fyll så inn riktig informasjon i alle de relevante feltene i søknaden. Husk at enkelte ganger kreves dokumentasjon som lønnsslipp og skattemelding (selvangivelse). Husk at Komplett Bank tilbyr automatisk innhenting av disse opplysningene via Altinn(SBL), på den måten går prosessen raskere. 
  2. Signer elektronisk med BankID hvis du kan. Dette er faktisk en forutsetning for å kunne få utbetalt lånet samme dag. Hvis du må signere papirkopier av lånedokumentene, må disse også fraktes mellom deg og långiver. Da kan det fort gå ekstra tid til søknadsprosessen.
  3. Søk tidlig på dagen. De fleste bankene som kan utbetale lån på dagen, stiller som krav at du må søke i løpet av kontortiden for å få pengene utbetalt samme dag. Dette er fordi søknaden som regel behandles både elektronisk og manuelt. For å kunne behandle søknaden manuelt, må noen være tilstede på kontoret hos banken. I tillegg gjennomføres banktransaksjoner på faste tidspunkter i døgnet. Hvis du skal få utbetalt pengene samme dag, bør du derfor ha søkt, fått innvilget lånet og signert låneavtalen før lunsjtid.


Så fort kan du få pengene

Søker du om et forbrukslån hos Komplett Bank, vil søknaden din bli behandlet umiddelbart etter at du har fylt ut og sendt inn det nettbaserte søknadsskjemaet. Hvis søknaden blir godkjent, og du kan signere kredittavtalen elektronisk med BankID, kan du få hele lånet ditt utbetalt allerede samme dag, men du kan ikke forvente en så rask utbetaling.

Du kan bli bedt om å oversende dokumentasjon, dette kan enkelt oversendes elektronisk eller så kan du godkjenne automatisk innhenting av opplysninger fra Altinn. Du kan søke om beløp opptil kroner 500 000 uten sikkerhet.