Til hovedinnhold
Vennligst vent...

Refinansiering

Rydd opp med refinansiering av dyre lån og kreditter!

Har man først har pådratt seg kortsiktig gjeld som kredittkort, forbrukslån og kjøpsfinansiering er det viktig å skaffe seg en god oversikt, slik at man kan gjøre grep som har positiv effekt på økonomien. I 2019 ble et nasjonalt gjeldsregister lansert – hvilket veldig enkelt gir enhver borger i Norge muligheten til å se en oppdatert oversikt over sine kredittkort og lån. Sjekk det ut her på gjeldsregisteret.

Hvor mye betaler du egentlig hver måned?

Dette er et viktig spørsmål å stille seg for å få en forståelse for hvor mye du har til overs hver måned. Hvis man går i underskudd hver måned vil man stå i fare for å pådra seg ytterligere kortsiktig gjeld, noe man bør begrense, eller aller helst unngå. Å ha kontroll på lånekostnadene er altså det første du bør gjøre, og så fort du har skaffet deg en fullstendig oversikt kan du se på mulighetene for å redusere unødvendige kostnader som løper på lånene du betaler ned. 

Hvor mye betaler du egentlig hver måned?

Refinansiering byr på reduserte lånekostnader

Gjeldsregisteret viser alle opplysninger om din gjeld og samtidig gir deg oversikt over lånebetingelsene for hver enkelt kreditt. Det betyr at du enkelt kan se hvor mye du skylder, hvor mye gebyrer du betaler og ikke minst hvilken rente du betaler for å ha lånet.

Når du har en god oversikt over dine lån, kan du se hvilke lån du bør samle i et nytt lån som en refinansiering. Det finnes mange aktører som tilbyr refinansieringslån til en lavere rente enn hva du i dag betaler. Hvis du samler de lånene med høyest rente kan du ende opp med å spare hundrelapper hver måned og mange tusenlapper hvert år.

Dette fordrer riktignok at du har en klar formening om hvilke av dine eksisterende kreditter som bør refinansieres. Store og små lån med høy nominell rente (11-25 %) er gode kandidater for refinansiering. Lån med lav nominell rente (6-10 %) bør du fortrinnsvis nedbetale som de er, med mindre gebyrkostnadene er urimelig høye. Refinansiering vil uansett gi deg reduserte gebyrkostnader siden du kun vil forholde deg til ett termingebyr fra én bank.

Komplett Bank garanterer lavere lånekostnader enn du i dag har dersom du innvilges refinansiering – det gir trygghet når du skal gjøre et økonomisk valg hvor du velger å samle eksisterende lån og kreditter i ett lån.

Søk helt uforpliktende om refinansiering

Det finnes ingen garanti for at du skal kunne redusere dine lånekostnader ved en refinansiering, men dersom du ikke forsøker vil du i alle fall gå glipp av muligheten.

Å søke om refinansiering hos Komplett Bank er uforpliktende og kostnadsfritt. Du vil etter innsendt søknad motta et lånetilbud du kan velge å benytte eller ikke – faktisk vil du kunne avslutte søknaden helt selv i søknadsprosessen hvis tilbudet du mottar ikke står til dine forventninger.

Velger du å avstå vil du aldri høre fra oss igjen vedrørende den søknaden. Likevel, tilbudet vi eventuelt gir deg har som nevnt bedre betingelser enn hva du har i dag, og vi kan garantere at din søknad blir behandlet på en profesjonell og effektiv måte.

Mer penger i hverdagen

Som tidligere nevnt vil en refinansiering av eksisterende lån og kreditter bety lavere lånekostnader for deg. En direkte effekt av reduserte lånekostnader er mer penger i hverdagen og mer penger til det du virkelig har lyst på.

Alle aktører som tilbyr usikret kreditt har sine egne regelsett og modeller for å behandle en lånesøknad. Det betyr at du vil kunne motta ulike tilbud dersom du søker lån hos flere banker. Hvis det er lenge siden du opprettet lånene du ønsker refinansiert, vil vurderingen av din økonomi mest sannsynlig være annerledes om du søker i dag. En betydelig faktor i vurderingen er din kredittscore, som i stor grad legger grunnlaget for hvilke rente du blir tildelt. Har din kredittscore forbedret seg positivt siden forrige gang du søkte kan det ha mye å si for rentebetingelsene.

Vurder tilbud om refinansiering nøye

Når du har mottatt lånetilbud for en refinansiering, bør du vurdere disse nøye. Sammenlign betingelsene opp mot hverandre og ikke minst opp mot lånene du skal refinansiere. Vær spesielt oppmerksom på å kun inkludere de dyre eksisterende kredittene, slik at de ikke sitter igjen med høyere lånekostnader etter en refinansiering. Av lånetilbudene kan du velge det tilbudet som gir lavest effektiv rente, eller kombinasjonen av laveste nominell rente og gebyrer.

Når du vurderer lånetilbudene er det fristende å kun se på hva du må betale hver måned, men husk at en lang løpetid gir økte lånekostnader over hele lånets løpetid. En kortere løpetid vil redusere de totale lånekostnadene og resultere i at gjelden betales ned raskere og billigere.

Fullfør en refinansiering og spar penger med en gang

Det er lett å sole seg i glansen som et resultat av å ha spart hundrevis av kroner i måneden og flere tusen i året. Det er på ingen måte feil å feire litt – likevel er det fornuftig å legge en plan for hvordan du best mulig utnytter de kronene som du nå har spart.

Istedenfor å bruke opp de sparte midlene hver måned kan du opprette en sparekonto og overføre et fast beløp hver måned. Om et år har du kanskje spart opp nok penger til å kjøpe deg en reise eller et møbel, eller kanskje du bare skal ha pengene på konto som en buffer i tilfelle uforutsette kostnader dukker opp i fremtiden.

En annen mulighet er å investere disse midlene i fond eller aksjefond – dette krever en viss innsikt for å gjøre suksess av, men det kan kanskje være en ny og spennende hobby?

Uansett, har du flere lån og kreditter du betaler ned på i dag, koster det deg lite (kun litt tid) å sjekke mulighetene for å spare mye gjennom refinansiering. Komplett Bank garanterer deg et bedre lånetilbud enn det du allerede har dersom vi kan tilby deg et Refinansieringslån.