Til hovedinnhold

3 fordeler med refinansiering av gjeld

Refinansiering av gjeld betyr enkelt og greit at du samler lånene dine. Du tar opp et nytt lån for å betale ned andre lån du har. Hvorfor bør du gjør dette? Vel, her er tre gode grunner til refinansiering av gjeld.


De fleste av oss har mer enn kun ett lån. Som oftest er det huslån og billån, men i tillegg kan det være kredittkortgjeld, flere smålån eller noe du har kjøpt på avbetaling. Det kan være mye å holde styr på, og dersom du glemmer å betale forpliktelsene kan lånene fort bli dyrere enn du hadde håpet på eller regnet med.

 

1. God oversikt med refinansiering av gjeld

Har du opplevd at du har glemt å betale en regning? Med mange kreditorer å forholde seg til kan dette være fort gjort selv om du ikke har dårlig råd. Da blir fort lånene enda dyrere og du ender opp med langt større kostnader totalt for lånet, enn du ville gjort om du hadde hatt god oversikt.

Glemmer du låneforpliktelsene over lang tid, kan du også risikere å få en betalingsanmerkning. En slik anmerkning vil følge deg etter at saken er oppgjort og kan resultere i avslag om du søker kreditt, lån eller abonnement hos bedrifter. Med refinansiering av gjeld vil du få den oversikten du trenger slik at du kan unngå å betalingsanmerkninger og å glemme innbetalinger.

 

2. Spar penger med refinansiering av gjeld

Til alle lån er det forbundet både etableringsgebyr og månedlige kostnader, og dersom du sitter med flere lån, uansett om de er store eller små, betaler du mest sannsynlig ulik rente på de ulike lånene. Selv om det kanskje ikke er store beløp det er snakk om, kan en rask summering av beløpene, vise at du betaler noen tusenlapper for mye.

Er det lenge siden du tok opp lånene, vil renten i mange tilfeller være høyere enn det den trenger å være. Har du mange lån og et ønske om å spare penger, kan det derfor være en god idé med refinansiering av gjeld ved å samle alle lånene til ett lån.

 

3. Få lengre nedbetalingstid med refinansiering av gjeld

De fleste vanlige forbrukslån har en nedbetalingstid på maksimalt 10 til 15 år, og med refinansiering av gjeld trenger du ikke å øke denne. Med Refinansieringslån fra Komplett Bank, velger du selv nedbetalingstid på 3-15år, og du kan når som helst i løpet av låneperioden gjøre større innbetalinger eller innfri lånet fullstendig. Det medfører ingen ekstra kostnader å betale mer enn fakturabeløpet, og det vil redusere totakostnaden på ditt lån. Du kan søke om lån inntil kr 500 000, og du får muligheten til å velge hvilke kreditter du skal refinansiere i en oversiktlig signeringsprosess.

Med fleksibel nedbetaling og mindre renteutgifter, som til sammen senker dine månedlige utgifter betydelig, får du mer økonomisk frihet i hverdagen. Samtidig trenger du ikke lenger å bekymre deg for om du rekker å betale terminbeløpet. 

Refinansiering av gjeld gir deg bedre kontroll over privatøkonomien og større frihet i hverdagen. Søker du hos Komplett Bank får du et raskt svar – og i de fleste tilfeller blir også lånet utbetalt innen rimelig kort tid.