Til hovedinnhold

Det er økonomisk å samle smålån og kredittkort

Å ha noen smålån og kredittkort er ikke alltid så dumt i det korte løpet, men problemet er at det kan bli dyrt i lengden. I en travel hverdag vil du få én bekymring mindre ved å samle smålån og kredittkort, i tillegg til at det blir langt lavere månedskostnader.

Livet er fullt av små og store øyeblikk, og etter hvert som årene går følger det med litt større kostnader. Vi kjøper vår første bil og leilighet, vi pusser kanskje opp hjemmet – enten rett etter innflytting eller etter noen år. For mange inkluderer livet også et kostbart bryllup eller en lang reise for å oppleve verden.

Med alle disse fasene i livet er det ikke uvanlig at man tar opp noen smålån og skaffer seg kredittkort. Men ulike lån som innebærer forskjellige vilkår kan føre til større beløp etter hvert som tiden går. Derfor kan det være økonomisk smart å samle både smålån og kredittkort.;

Hvordan samle smålån og kredittkort?

Å samle på seg smålån og kredittkort er absolutt ikke uvanlig, men det er i hvert fall ganske unødvendig å ikke ha disse samlet. Med forskjellige regninger og renter kan det fort bli uoversiktlig, kronglete og langt fra billig.

For noen kan det virke som en dårlig idé å ta opp et nytt lån for å betale ned gamle lån, men i mange tilfeller vil det faktisk lønne seg å refinansiere – og det er ikke vanskelig. For å samle smålån og kredittkort må du først lage et budsjett og regne ut hvor mye du må betale. Dersom du har kjøpt ting på avbetaling bør du også regne med disse.

Deretter må du se over hvilke renter du har på alle nåværende lån og kreditter. Er rentene og gebyrene større enn dagens rente vil det være klokt å refinansiere og søke om et lån som dekker over den totale kostnaden av lån og kredittkort du har. 

Hvorfor samle smålån og kredittkort i ett lån? 

Velger du å refinansiere og samle smålån og kredittkort i ett lån, vil du få bedre oversikt når du skal betale regninger.

Når du skal samle smålån og kredittkort, altså refinansiere, så blir ikke gjelden din slettet – men du flytter den for å få bedre vilkår. Istedenfor å måtte forholde deg til utallige kreditorer og fakturaer får du kun én kreditor å forholde deg til, og en betydelig bedre kontroll over økonomien.

I tillegg reduserer du både renteutgifter og gebyrer, som kan gi deg en lavere totalkostnad på gjelden du har. Velger du å bruke pengene du sparer til ekstra innbetalinger på lånet, kan du også kvitte deg med gjelden raskere enn du ville klart uten refinansiering.

Lån for å samle smålån og kredittkort 

Komplett Bank tilbyr Refinansieringslån om du ønsker å samle smålån, kredittkort og andre lån – som nedbetaling på varer. Du kan få tildelt et lån på inntil kr 500 000, og du kan velge nedbetalingstid på mellom 3-5 år i forhold til din økonomi og gjelden du skal refinansiere. Du får én faktura i måneden, med et fast beløp, så det er lett å holde oversikt i hverdagen. Du kan selvfølgelig når som helst gjøre større innbetalinger eller innfri lånet når økonomien din tillater det.

Dersom du vil samle smålån og kredittkort hos Komplett Bank, kan du fylle ut søknadsskjemaet. Det er enkelt, og du får raskt svar på søknaden.