Til hovedinnhold

Hva er refinansiering?

En regning her og en regning der – mye gjeld fra mange ulike aktører kan være vanskelig å holde styr på. For å få bedre kontroll over økonomien kan refinansiering være løsningen. Men hva er refinansiering?


Fristelsen for å ta opp mer i lån for å finansiere uforutsette utgifter i hverdagen kan være stor og lett å falle for. Men da er det viktig å huske at det kan medføre mange kreditorer å forholde seg til, unødvendig høy rente og mange avdrag – mange flere enn nødvendig.

Hva er refinansiering?

Du har sikkert hørt at du ikke bør nedbetale gamle lån ved å ta opp nye, men dette kan faktisk lønne seg i blant. Og det er nettopp det refinansiering er: Å refinansiere vil si at du tar opp et nytt billigere lån for å betale ned eksisterende gjeld. Eksisterende lån – både små og store, kredittkortgjeld, handlekontoer og andre former for avbetalingsordninger faller innunder denne kategorien.

I grove trekk er refinansiering en omprioritering av et lån med den hensikt å oppnå bedre vilkår sammenlignet med eksisterende. Det kan være for å oppnå en reduksjon i de månedlige avdragene eller justere dem slik at de til enhver tid tilpasses det gjeldende markedsnivået. Mange velger også å refinansiere for å utvide allerede eksisterende lån i form av å forlenge allerede avtalt løpetid.


Lønner det seg med refinansiering?

Når du først har funnet av hva refinansiering er, lurer du kanskje også på om det egentlig lønner seg å refinansiere? For å være sikker på at dette er riktig løsning for deg, kan det være lurt å sette opp en oversikt der du noterer ned hvilke lån du trenger å betale ned, hvilke midler du råder over og ikke minst hvor mye du kan tenke deg å nedbetale i måneden. Du finner oversikt over din gjeld i Gjeldsregisteret

Deretter må du finne en aktør som kan gi deg gode vilkår. Med et Refinansieringslån fra Komplett Bank kan det både være praktisk og lønnsomt å refinansiere, og det er betryggende å vite at du kun får tilbud dersom vi ser at vi kan levere bedre enn dagens situasjon. Du kan låne inntil kr 500 000 uten sikkerhet, som vil si at du for eksempel ikke trenger i stille med boligen i pant. Lånet kan du innfri når du vil, og du velger nedbetalingstid mellom 3-15år.


Spar store beløp på å refinansiere

Det finnes flere fordeler med refinansiering av gjeld, men den viktigste er kanskje at du kan spare betydelige beløp hver måned på å refinansiere dyre smålån. I og med at du kun har én kreditor å forholde deg til blir det både færre avdrag og gebyrer, og ikke minst kan du få lavere rente på lånet. Slik er det mye å spare på, og pengene du sparer – ja, de kan du bruke på andre ting i hverdagen som du trenger eller har lyst på.

Når du ikke lenger trenger å spørre deg selv om hva refinansiering er, eller om det faktisk vil være lønnsomt for deg, kan du vurdere om du vil søke. Dersom du søker refinansiering hos Komplett Bank, får du raskt svar.