Vennligst vent...

Hva slags rente har du på ditt lån?

For noen høres det kanskje helt absurd ut å ta opp et nytt lån for å betale ned gammel gjeld, men i mange tilfeller kan du spare flere tusenlapper på å gjøre nettopp dette. Her får du flere grunner til hvorfor du bør refinansiere smålån.

Kort forklart betyr refinansiering at du tar opp et lån for å betale ned andre lån og utestående gjeld på kredittkort, handlekontoer og andre avbetalingsavtaler. Har du tatt deg tid til å lage et budsjett for å se hvor utgiftene går, så har du sikkert også oppdaget at mye av inntekten din går med til å betale renter og gebyrer til mange kreditorer.

Bedre oversikt med refinansiering

Å motta regninger fra flere banker samtidig kan være mye å holde styr på. Ved å refinansiere får du kun én regning i nettbanken som du må forholde deg til – noe som gjør det veldig enkelt å se hva pengene dine går til.

Sjansen for at du ikke har fullt så gode betingelser på noen av lånene, er også til stede. Velger du å refinansiere smålån og annen gjeld, kan du fort ende opp med bedre betingelser i tillegg til en mer oversiktlig økonomi. Ikke nok med det, så reduserer du unødvendige utgiftene som går til å betale renter og gebyrer flere steder.  

Fleksibel nedbetaling og forlenget lånetid

Komplett Bank har gjort det enkelt for deg: Vi har kun ett lån du må forholde deg til. Og hva du velger å bruke det på, er helt opp til deg. Velger du å refinansiere smålån med Fleksibelt Lån får du en mer fleksibel nedbetaling og du vil sannsynligvis forbedre din personlige økonomi.

Dette kan du tilpasse din egen økonomi, for hos Komplett Bank kan du innfri lånet når du selv synes du har økonomi til det. Det stilles kun ett krav, og det er at du minimum betaler påløpte renter, gebyrer og avdrag hver måned. Det betyr at vi fakturerer et minstebeløp og krever ingen nedbetaling lagt opp som en nedbetalingsplan.

Likevel er det anbefalt at du lager en oversikt over hvordan du har tenkt til å betale ned lånet – altså en nedbetalingsplan, slik at du alltid har oversikt over hvor mye lån du har igjen.

 

Få kontroll over økonomien

Du kan låne inntil 500 000 kroner uten at du trenger å stille personlige verdier som sikkerhet. Hvor mye du får innvilget er avhengig av flere faktorer, blant annet hvor mye du ønsker å låne, alder og inntekt. Den økonomiske situasjonen din bestemmer også hvilken rente du får om du skal refinansiere smålån. Hos Komplett Bank ligger den nominelle renten på 7,9 til 24,9 prosent.

Etter at lånet har blitt innvilget og en låneramme er etablert, kan du selv avgjøre hvor mye du ønsker å benytte til enhver tid. Bruker du ikke opp hele, vil du kun bli belastet renter for den delen som er benyttet. Likevel vil du alltid ha ledig låneramme tilgjengelig for bruk på Min Side.

For å holde styr på økonomien anbefales det aldri at du låner mer enn du faktisk trenger. Regn derfor nøye ut hvor mye du har i gjeld når du ønsker å refinansiere

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.