Vennligst vent...

Hvorfor søke refinansiering av forbrukslån?

Med flere forbrukslån og kredittkort kan det være vanskelig å holde oversikt på alle regningene. Det kan også hende purregebyrer daler ned som snø litt for tidlig på høsten – de er vanskelige å takle og ikke minst uvelkomne. Da kan refinansiering av forbrukslån og andre kreditter være løsningen.

Å tenke lenge på å pusse opp kjøkkenet eller badet, kjøpe en større TV eller dra på den reisen du alltid har drømt om, kan være langtekkelig og uoppnåelig når du ser på økonomien din. Livet er for kort til å ikke gjøre det man har lyst til, og et forbrukslån kan være en løsning for å oppfylle drømmer – så lenge du har kontroll.

Det er fort gjort å ta opp flere forbrukslån, smålån og kreditter enn man egentlig trenger. Og med stadige regninger og småbeløp her og der, kan det virke umulig å betale tilbake gjelden som har samlet seg opp. Med refinansiering av forbrukslån kan du spare penger ved å slippe gebyrer og renter fra flere kreditorer. Du kan forlenge nedbetalingstiden, og du kan bli kvitt gjelden raskere.

Fleksibelt Lån til refinansiering av forbrukslån

Hos Komplett Bank kan du samle lån, kredittkort, handlekontoer og andre kjøpsfinansieringer du måtte ha på én og samme månedlige faktura. Å søke om refinansiering av forbrukslån er smidig, og ikke minst uforpliktende.

Med Fleksibelt Lån kan du låne mellom 10 000 og 500 000 kroner. Hvor mye du trenger å låne for refinansiering av alle forbrukslån og andre kreditter, må du regne ut på forhånd. Lånet er uten sikkerhet, så du trenger ikke å stille med for eksempel fast eiendom i sikkerhet.

Fleksibelt Lån har også langt lavere rente enn dyre smålån og kredittkort – du kan få en nominell rente fra 7,9 prosent. Hvilken rente du får er avhengig av lånebeløpet i tillegg til en individuell kredittvurdering av din privatøkonomi.  

Fleksibel nedbetaling på refinansieringen  

Mange lån kommer med en detaljert nedbetalingsplan der du forplikter deg til å betale spesifikke summer i måneden. Når du velger refinansiering av forbrukslån hos Komplett Bank vil du som kunde ikke bli bundet opp til en fast nedbetalingsplan, derimot er det kun ett krav som stilles. Fleksibelt Lån er nemlig akkurat det navnet tilsier – fleksibelt, og alt du trenger å gjøre er å betale minstebeløpet hver måned. Hvor mye ekstra du ønsker å betale i måneden bestemmer du selv.

Fordel med refinansiering av forbrukslån  

En refinansiering vil ikke slette gjelden din, men du kan være sikker på at du vil få en bedre oversikt over den personlige økonomien din ved å få alt på én regning. Når du unngår unødvendige oppstartsgebyrer og renteutgifter, månedsgebyrer og eventuelle purregebyrer, vil refinansiering av forbrukslån faktisk gi deg en lavere totalkostnad.

Med penger spart ved å refinansiere forbrukslån, vil du få penger til overs som du kan bruke på det du selv måtte ønske. Skal du bevare kontrollen over økonomien din, kan det lønne seg å bruke pengene du sparer på å nedbetale lånet raskere.

Faller du for fristelsen til å ta opp flere smålån kan det resultere i at du må refinansiere på nytt, og da er det ingen garanti for at du får like gode betingelser. 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.