Til hovedinnhold
Vennligst vent...

Dette bør du vite om å innfri lån

Behovet for å låne penger kan oppstå hos alle, men noen ganger er det slik at behovet for nye lån ikke lenger er der. I stedet har du lyst til å samle lånene dine. Hva gjør du da? 

Her kan du lese det du bør vite om å innfri lån.

Når du tar opp et forbrukslån er det slik at du, uten unntak, må betale pengene tilbake. Hvor lang tid du har på dette, varierer fra bank til bank. Viser det seg at privatøkonomien din blir bedre, vil du kunne spare en hel del på å nedbetale lånet på kortest mulig tid.

Hva betyr det å innfri lån?

Å innfri et lån vil si at du nedbetaler et eksisterende lån og frigjør deg fra videre forpliktelser. Ved å innfri hele lånet avslutter du gjelden din. I mange tilfeller kan dette enkelt gjøres før den avtalte nedbetalingsperioden. Det koster som regel ingenting å innfri hele lånet før den fastsatte tidsfristen.

I noen tilfeller kan det derimot koste et lite beløp for å gjøre dette, men det er heller et unntak enn regel og er avhengig av de som har gitt deg lånet. Det kan derfor lønne seg å ta en ekstra sammenligning, samt lese betingelser og vilkår nøye fra ulike tilbydere før du tar opp et lån.

Spar penger på å innfri lån

Med et forbrukslån følger det gjerne med månedlige renter og gebyrer, og over tid kan det fort bli til betydelige beløp. For å redusere totalkostnadene på disse ekstrautgiftene, anbefales det derfor å velge en så kort nedbetalingstid som mulig.

Det kan også lønne seg å lage en fornuftig nedbetalingsplan som du følger, på den måten reduserer du totalkostnaden på lånet ditt. Dersom du oppdager at du har penger til overs og at privatøkonomien blir romsligere, bør en kortere nedbetalingstid være det første du tenker på. Selv om terminbeløpene øker, vil pengene du betaler i avdrag gå direkte til å betale ned lånet – og minstebeløpet neste måned blir lavere.

Slik innfrir du et lån

Har du bestemt deg for å betale tilbake hele beløpet du har lånt, er det viktig at du får oppgitt det korrekte beløpet som gjenstår på lånet ditt. Renter påløper hver dag, og hvor mye beløpet kommer på er avhengig av hvor lenge du har hatt lånet.

Dersom du har fått purringer bør du kontakte långiveren din for en oversikt over hvor mye du skylder per dags dato. Har du vært forsinket med å betale purringer er det ikke uvanlig at utestående beløp ikke er helt korrekt.

De fleste bruker samme betalingsinformasjon, altså at du betaler inn til den samme kontoen, når du skal betale større beløp for å innfri lånet. Sørg også for at du har dekning på konto for å unngå at innbetalingen blir stanset – og du risikerer å få en purring istedenfor å innfri lånet.

Har du avtalegiro, bør du se til at den blir avsluttet etter at lånet er innfridd. Som regel gir banken din beskjed om dette, men det kan lønne seg å dobbeltsjekke.

Innfri dine kreditter med lån fra Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet, og pengene disponerer du som du selv vil. Lånet kan innfris når du vil eller har mulighet – og dersom du velger å innfri hele lånet er det ingen ekstra kostnader. Bruk søknadsskjema til høyre for å søke om refinansiering hos Komplett Bank.