Til hovedinnhold
Vennligst vent...

Dette bør du vite om å innfri lån

Behovet for å låne penger kan oppstå hos alle, men noen ganger er det slik at behovet for nye lån ikke lenger er der, men heller et behov for å samle lån, hva gjør du da? Her kan du lese det du bør vite om å innfri lån.

Når du tar opp et forbrukslån er det slik at du, uten unntak, må betale pengene tilbake. Hvor lang tid du har på dette, varierer fra bank til bank. Viser det seg at privatøkonomien din blir forbedret, vil du kunne spare en hel del på å nedbetale lånet på kortest mulig tid.

Hva betyr det å innfri lån?

Å innfri et lån vil si at du nedbetaler et eksisterende lån og frigjør deg fra videre forpliktelser. Ved å innfri hele lånet avslutter du gjelden. I mange tilfeller kan dette enkelt gjøres før den avtalte nedbetalingsperioden. Det koster ingenting å innfri hele lånet før den fastsatte tidsfristen.

I noen tilfeller vil det koste et lite beløp for å gjøre dette, men det er heller et unntak enn regel og er avhengig av lånetilbyderen som har utstedt lånet. Det kan derfor lønne seg å ta en ekstra sammenligning, samt lese betingelser og vilkår nøye fra ulike tilbydere før du tar opp et lån.

Spar penger på å innfri lån

Med et forbrukslån følger det gjerne med månedlige renter og gebyrer, og over tid kan det fort utgjøre betydelige beløp. For å redusere totalkostnadene på disse ekstrautgiftene, anbefales det å velge så kort nedbetalingstid som mulig.

Det kan lønne seg å lage en fornuftig nedbetalingsplan du følger. Dersom du oppdager at du har penger til overs og at privatøkonomien blir romsligere, bør kortere nedbetalingstid være det første du tenker på. Selv om terminbeløpene øker, vil pengene du betaler gå direkte til å betale ned lånet – og det blir dermed kortere nedbetalingstid.

Slik innfrir du lån

Har du bestemt deg for å betale tilbake hele beløpet du har lånt, er det viktig at du får oppgitt korrekt utestående beløp. Renter påløper hver dag, og hvor mye beløpet kommer på er avhengig av hvor lenge du har hatt lånet.

Dersom du har fått purringer bør du kontakte långiver for en oversikt over hvor mye du skylder per dags dato. Har du vært forsinket med å betale purringer er det ikke uvanlig at utestående beløp ikke er helt korrekt.

De fleste bruker samme betalingsinformasjon, altså at du betaler inn til samme konto, når du skal betale større beløp for å innfri lånet. Sørg også for at du har dekning på konto for unngå at innbetalingen blir stanset – og du risikerer å få purring istedenfor å innfri lånet.

Har du avtalegiro, bør du se til at den blir avsluttet etter at lånet er innfridd. Som regel gir banken din beskjed om dette, men det kan lønne seg å dobbeltsjekke.

Forbrukslån fra Komplett Bank

Hos Komplett Bank kan du låne inntil 500 000 kroner uten sikkerhet, og pengene disponerer du som du selv vil. Lånet kan innfris når du vil eller har mulighet – og dersom du velger å innfri hele lånet er det ingen ekstra kostnader.