Vennligst vent...

Ønsker du refinansiering av ditt forbrukslån?

 

Å gjennomføre en refinansiering av forbrukslånet ditt kan gi deg et større økonomisk spillerom, og mer penger til overs. Om du har mange dyre smålån og mye utestående på kredittkortet, kan det lønne seg å samle disse til ett forbrukslån. Dette vil spare deg for både dyre gebyrer og unødvendig høye rentekostnader.

Dersom du tar opp et nytt forbrukslån som innfrir dyr kredittkortgjeld og smålån, vil du ikke bare slippe unna gebyrer og høye rentekostnader til ulike kreditorer og banker, men du vil også få en langt bedre oversikt over din privatøkonomi. Ved å betale til mange forskjellige banker ender du kanskje med å betale dobbelt eller trippelt med gebyrer, og ofte er ikke betalingsfristene de samme. Dette kan gjøre det vanskelig å holde oversikten, og sjansen for at noe går til purringer og i verste fall inkasso blir større.

Når det er sagt, så vil ikke en refinansiering av forbrukslån slette gjelden din, men de månedlige kostnadene du har på gjelden vil samlet sett bli lavere, ettersom du kun betaler rente og gebyrer til én bank og har gode muligheter for å få tildelt en lavere rente.


Større økonomisk frihet med refinansiering

Om du gjennomfører refinansiering av forbrukslånet ditt til et lån med bedre betingelser, vil pengene du sparer på lavere rente gi deg større økonomisk spillerom. Kanskje kan du legge til side pengene du sparer til en morsom reise, eller hva med en ny TV til kjellerstua? På Komplett.no finnes det masse inspirasjon til hva du kan legge til på ønskelisten, dersom du skulle være i tvil om hva du ønsker å bruke oppsparte midler på.

For deg som ennå ikke er på boligmarkedet, vil du dessuten bli en mer attraktiv boliglånskandidat dersom du samler utgiftene dine mest mulig, og kan vise til oversiktlig privatøkonomi. Pass også på å betale lånene innen forfall slik at du slipper betalingsanmerkninger som henger ved navnet ditt, om du skal søke boliglån i fremtiden.


Hva må du gjøre for å refinansiere forbrukslånet?

Om du ønsker refinansiering av ditt forbrukslån, bør du aller først få en oversikt over hva lånet eller lånene du har i dag koster deg i måneden og året. Hent deretter inn tilbud fra ulike banker og sjekk hvor du kan få best rente. En forutsetning for at du skal tjene på å refinansiere forbrukslånet ditt, er at du får innvilget et forbrukslån med lavere rentekostnader enn det du betaler i dag. Husk å se på hva lånet koster deg både månedlig og totalt sett i løpet av året. Enkelte banker kan lokke med noe lavere rente, men ha høye gebyrer som totalt sett gir et dyrere alternativ.

Når du først har fått innvilget nytt og billigere forbrukslån, må du sørge for å innfri det gamle lånet og eventuell utestående kreditt. Har du mange kredittkort, kan det lønne seg å klippe disse, og holde deg til kun ett. Komplett Bank tilbyr kredittkort med svært gode betingelser, og kan være et godt alternativ for deg som ønsker kun ett kredittkort.

Refinansiering av forbrukslån kan være lønnsomt for deg som har ønske om å få bedre oversikt, mindre unødvendige kostnader og mulighet for å betale ned gjelden din raskere.

Dersom du ønsker en refinansiering av ditt forbrukslån, kan det lønne seg å sjekke betingelsene hos Komplett Bank, det garanteres at du kun vil motta tilbud dersom det kan tilbys lån som gir bedret situasjon fra i dag.